Overval studentenwoning aan de Oudezijds Achterburgwal

Tijdens de WK finale slaan twee overvallers toe in hartje Amsterdam…

update

7 reacties. Denkt u te weten wie de rossig-blonde blanke man en kleinere donkergetinte mededader zijn, dan is uw tip nog welkom.

Op zondagavond 13 juli 2014 rond 21.10 uur, als miljoenen mensen kijken naar de finale van het WK voetbal, worden vier studentes aan de Oudezijds Achterburgwal in hartje Amsterdam overvallen door twee mannen. Ze hebben wapens en eentje draagt een masker. Ze nemen een portemonnee en een mobiele telefoon mee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Tijdens de overval zetten de vier meiden het op een lopen. Drie schieten de trap op naar boven, een ander rent naar buiten. Kennelijk hadden de twee overvallers deze reactie niet verwacht, want ook zij zetten het op een lopen. Ze gaan de Korte Spinhuissteeg in richting de Kloveniersburgwal.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Rond 21.15 uur, net na de overval op de studentes, worden de daders gefilmd als ze langs een coffeeshop op de Kloveniersburgwal lopen. Vervolgens lopen ze over de brug richting de Raamgracht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Dit was de man die tijdens de overval het specifieke masker droeg. Volgens de slachtoffers leek het sterk op het masker uit de film ‘V for Vendetta’. Deze getinte man was zo’n 20 à 25 jaar oud, had een normaal postuur en de meiden dachten dat hij ongeveer 1.75m was.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De andere man was begin 20, langer dan dader 1, zo’n 1.85m en blank. Wat alle slachtoffers opviel was dat hij kort, lichtblond haar had. Eentje omschreef het zelfs als rossig.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagavond 13 juli 2014 rond 21.10 uur getuige geweest van de overval op een studentenwoning aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft ze op hun vlucht gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de daders naartoe zijn gegaan nadat ze de brug over gingen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders gezien voordat ze de overval pleegden?

Kijk ook eens naar