Overvallen Albert Heijn aan het Scheldeplein en de 1e van Swindenstraat

In 2011 zijn kort na elkaar twee filialen van de Albert Heijn overvallen door dezelfde man.

update

We krijgen graag meer informatie over deze jonge dader. Wie zorgt dat we deze overvaller alsnog vinden?

Op zondag 30 oktober 2011 loopt een man het AH-filiaal aan het Scheldeplein in Amsterdam binnen. Pas na een klein kwartiertje grijpt hij een kassa meisje van achteren beet en zet haar een aardappelschilmesje, wat hij even daarvoor uit de schappen heeft gehaald, op de keel. Met zijn andere hand doet hij een greep naar het geld. Hij vlucht uiteindelijk richting het Oosterpark.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tweede overval

Op 17 november 2011, nog geen drie weken later, loopt hij aan het eind van de middag een filiaal van de Albert Heijn aan de 1e van Swindenstraat in Amsterdam binnen. Na een half uurtje door de winkel struinen wacht hij weer rustig tot de kassalade open gaat om vervolgens ook hier hardhandig toe te slaan. Hij duwt de kassière tegen de kassa, graait met twee handen geld uit de lade en rent er vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het is een blanke man en eind 2011 had hij een donkerblond zogenaamd ‘bloempotkapsel’. Zijn haar kan nu dus heel anders zitten. Getuigen schatten hem zo’n 1.75 a 1.80m lang en tussen de 20 en 25 jaar oud.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondag 30 oktober 2011 getuige geweest van de overval op een AH-filiaal aan het Scheldeplein in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op 17 november 2011 getuige geweest van de overval door dezelfde man op de Albert Heijn aan de 1e van Swindenstraat in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader voorafgaand aan de overvallen in één van de twee supermarkten zien rondhangen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader na de overvallen op zijn vlucht gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de dader?

Kijk ook eens naar