Overvaller tabakszaak afgebluft door klant

Op zaterdag 4 mei 2019 overviel een gewapende man een tabakswinkel aan de Reigerlaan in Vlaardingen. De dader gedroeg zich agressief, maar liet zich afbluffen door een klant.

Overvaller tabakswinkel Preloader
Overvaller tabakswinkel
Overvaller tabakswinkel Preloader

Rond 13.30 beent de overvaller het Cigo-filiaal binnen. Hij haalt een vuurwapen tevoorschijn en begint tegen de medewerker te schreeuwen. Geld en sigaretten eist hij.
Nog voor de 53-jarige medewerker goed en wel beseft wat er gebeurt, geeft de dader hem een klap tegen het hoofd met het vuurwapen.

“Wat moet dat”

Een klant die dan binnenkomt, is niet van plan de overvaller zomaar zijn gang te laten gaan. "Wat moet dat," roept hij tegen hem, waarop de dader zijn wapen op de man richt en dreigt te zullen schieten.
Gelukkig loopt het goed af voor de klant. Zijn onverschrokken houding lijkt de overvaller zo van zijn stuk te brengen dat die ervandoor gaat.

update
teaser-date

10-09-2019 20:30

Er zijn vijf tips binnengekomen, met name over zijn kleding. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven: 0800 -7000.

Overvaller tabakswinkel Preloader
Overvaller tabakswinkel
Overvaller tabakswinkel Preloader

Kenmerken dader

De man heeft een donkere huidskleur en liep met zijn benen vrij ver uit elkaar. Volgens de klant ging het om een tengere man van begin twintig.
Tijdens de overval had de dader een donkerblauw jack aan, een donkerkleurige broek en donkerkleurige schoenen met witte zolen.

Tippen over de overvaller

De politie hoort graag van u als u de overvaller die zaterdagmiddag heeft gezien in de omgeving van de Reigerlaan. Ook als u op basis van de beelden of het signalement een idee heeft wie hij is: laat het weten.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar