Overvallers gijzelen medewerkers Lidl

Vier medewerkers van de Lidl-supermarkt aan de Monseigneur Nolenslaan werden 22 januari 2018 gegijzeld door overvallers. De twee daders waren uit op de inhoud van de kluis. Nadat ze hun buit binnen hadden, dwongen ze twee medewerkers mee in een auto.

update

Er zijn 5 tips binnengekomen over deze zaak. Bedankt! Het team is ermee aan de slag.

Die bewuste avond was de winkel iets na 20.00 uur al gesloten, maar was er nog personeel aanwezig in het magazijn. Toen één van hen het vuilnis buiten zette aan de achterzijde – de Colijnstraat – werd hij besprongen door twee gemaskerde mannen. Vermoedelijk waren deze even eerder afgezet door de bestuurder van een witte Volkswagen Polo of Golf.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastgebonden

Vervolgens werden ook zijn collega’s bedreigd met een vuurwapen en een breekijzer. Terwijl een van de overvallers de slachtoffers vastbond met tie-wraps, vulde de ander zijn rugzak met wisselgeld. Ze maakten ook de inhoud van de kluis buit.

Auto van medewerker

Onder doodsbedreigingen moest een van de medewerkers zijn witte Volkswagen Polo beschikbaar stellen, waarop hij en nog één andere collega werden gedwongen mee te rijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Afgezet in Maasland

De eigenaar van de auto moest vervolgens zelf de overvallers naar Maasland rijden, achter bedrijventerrein Coldenhoven. Daar werden ze op de Westgaag in de auto achtergelaten. De daders gingen er vervolgens te voet vandoor.

Tijdens de autorit belden de overvallers, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat ze in Maasland door iemand zijn opgepikt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Op de beelden is te zien dat de mannen donkere kleding droegen. Ook hun gezichten zijn bedekt met bivakmutsen. Mogelijk herkent u wel de tas van één van de overvallers of herkent u hen aan de manier waarop zij lopen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook kan het iemand in hun omgeving zijn opgevallen dat ze na januari vorig jaar ineens over veel cash geld beschikten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de overvallers zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar