Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Parsa Maboud (21) doodgeschoten in Ommoord

Schutter en handlanger vluchtten in gehuurde Golf

update

Op woensdag 28 juni 2017 is in Hongarije een 24-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Maboud. De uitlevering van deze verdachte aan Nederland is in gang gezet. Een grote stap in het nog lopende onderzoek.

In Rotterdam werd op zondagavond 28 mei 2017 de 21-jarige Parsa Maboud doodgeschoten. De Zoetermeerder was als Parsa010 onder jongeren redelijk bekend van onder meer YouTube en Instagram.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over de achtergrond van dit misdrijf? Weet u bijvoorbeeld iets over een conflict dat Maboud had?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Paardebloem

Het slachtoffer was die avond met vrienden aan het barbecueën op hun oprit aan de Paardebloem in de wijk Ommoord. Rond 22.15 uur dook daar plotseling de schutter op. Die schoot een aantal keer gericht op Maboud en ging er met een auto vandoor die waarschijnlijk door een handlanger werd bestuurd. Maboud overleed ter plekke.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zernikeplaats

De vluchtauto, een grijze Volkswagen Golf, ramde op de Wasbloem een schuurtje en lekte daarna olie. De politie vond de Golf terug aan de Zernikeplaats, hemelsbreed een kilometer van de Paardebloem. Volgens getuigen renden er na het parkeren twee mannen bij weg, in de richting van winkelcentrum de Binnenhof en het daarachter gelegen plantsoen.De Golf bleek een huurauto. Al is bekend op wiens naam de auto is gehuurd, het staat nog niet vast wie hem die avond bestuurde. Heeft u hier informatie over, meldt u dat dan alstublieft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u een idee wie de schutter is en/of diens handlanger?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Uw camera's

Allebei de verdachten worden omschreven als getint. Eén van hen is lang en dun, de ander kleiner en gezet – getuigen spreken van "bol" of "vet". Zegt deze combinatie u iets, laat het de politie weten. Het is mogelijk dat particuliere bewakingscamera’s in de omgeving deze mannen hebben vastgelegd. Heeft u zo’n camera in gebruik in de buurt van de Paardebloem, de Wasbloem of de Zernikeplaats, dan wil de politie graag uw beelden bekijken. U kunt ze hier uploaden.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar