Poging doodslag door vermoedelijke auto-inbreker

Een hardloper sprak op woensdag 27 maart een man aan die leek te willen inbreken in een auto. Dat moest hij op een haar na met de dood bekopen.

update

Er is 1 tip binnengekomen over de dader. Het zou een blanke man zijn, ongeveer 35 jaar oud met kort blond/ grijzig haar. Mogelijk hangt hij vaker rond in de buurt van de Gordelweg.

Het gebeurde rond 15.30 uur op de Gordelweg, nabij de spoorbrug die parallel loopt aan de Voorburgstraat. Het 28-jarige slachtoffer zag daar tijdens zijn vaste hardlooprondje een man die zich verdacht gedroeg bij een geparkeerde auto.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Toen hij de man daarop aansprak, werd hij direct met een scherp voorwerp in de borst gestoken. De dader rende er onmiddellijk vandoor.

Het slachtoffer bleef levensbedreigend verwond achter. Zijn longslagader was geraakt en het wapen had maar net zijn hart gemist. Het had niet veel gescheeld of hij had het niet overleefd.

Signalement

Dankzij verklaringen van het slachtoffer en een aantal getuigen, heeft de politie een signalement kunnen opstellen van de dader. Het gaat om een blanke man van tussen 30 en 40 jaar oud en vermoedelijk langer dan 1.85 meter.Hij heeft kort haar, misschien stekels, dat blond of grijzend is. Mogelijk is de man ook wat kalend. Die woensdagmiddag droeg hij waarschijnlijk lichtkleurige kleding, waaronder een hoody.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht richting Schieplein

Getuigen hebben rond het bewuste tijdstip een man zien rennen die aan het signalement voldoet. Dat was bij de kruising van de Gordelweg met de De Savornin Lohmannlaan. De vermoedelijke dader rende in de richting van het Schieplein.Heeft u de verdachte gezien in die omgeving, geef het door aan de politie. Ook als u hem mogelijk al eerder heeft zien rondhangen in de buurt van de Gordelweg, met name rondom het gezondheidscentrum, hoort de politie dat graag van u. Het is goed mogelijk dat hij, voordat het slachtoffer hem aansprak, daar al op zoek was naar waardevolle spullen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader gezien op 27 maart rond 15.30 uur, weet wie hij is en/of waar hij naartoe is gevlucht?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar