Poging moord nabij snelweg A35

Zondagavond 8 juli werd een 20-jarige automobilist uit Rotterdam vanuit een witte Peugeot beschoten op de Westerval in Enschede vlakbij de A35.

update

Acht mensen met bruikbare tips namen na de uitzending van 4 september contact op. Het onderzoeksteam is ermee aan de slag.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De schutter maakte deel uit van een groepje van in totaal vijf mannen die in de witte Peugeot 208 zaten. 

Aangehouden

Diezelfde avond werden zes mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Zij beroepen zich allen op hun zwijgrecht. Om meer duidelijkheid te krijgen over deze zaak, is de politie op zoek naar getuigen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Lambertus Buddestraat

Voordat de Rotterdamse bestuurder rond 20.30 uur vanuit Enschede naar huis rijdt, stopt hij bij het AVIA-tankstation aan de Lambertus Buddestraat en koopt daar wat te drinken.

Als hij wegrijdt bij het tankstation vraagt hij daar in de buurt aan een ongeveer 20-jarige vrouw hoe hij bij de snelweg komt. Hij moet keren en rijdt weer langs het tankstation.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Westerval

Op de camerabeelden van het tankstation is dan zichtbaar dat er een witte Peugeot 208 achter hem rijdt. Wanneer de Rotterdammer de Westerval oprijdt, komt de Peugeot gevaarlijk dicht achter hem rijden. Dit bumperkleven levert een dreigende sfeer op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Levensgevaarlijke situatie

Het gaat al snel mis: vanuit de Peugeot wordt op de Rotterdammer geschoten. Kogels slaan in in zijn auto. Uiteindelijk weet het slachtoffer aan zijn belagers te ontsnappen door op het laatste moment een afrit te nemen.

Hij rijdt daarna de oprit weer op, voegt in en zet de achtervolging in op de Peugeot. In de tussentijd heeft hij 112 gebeld en hij heeft nu de politie aan de telefoon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tweede confrontatie

In Enschede treft hij de witte auto op de Kuipersdijk, waar een nieuwe confrontatie volgt. Het vijftal uit de Peugeot gooit stoeptegels kapot en bedreigt daarmee het slachtoffer, waarop de Rotterdammer hard achteruitrijdt en vlucht. Even later, op de Perikweg, treft hij de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien welke van de mannen in de Peugeot de schutter was? Zou u hem kunnen omschrijven?

Andere inzittenden

De bestuurder van de auto is volgens het slachtoffer een vrij lange, licht getinte man. Hij droeg een wit T-shirt en heeft kort haar en een baardje van enkele dagen. Ook droeg hij een lichte broek en een zonnebril. Op de achterbank zaten 3 licht getinte mannen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien wie in de witte Peugeot op de bijrijdersstoel zat, dus voorin naast de bestuurder? Zou u deze man kunnen omschrijven?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Camerabeelden Billitonstraat

Op camerabeelden van de Billitonstraat van 8 juli zijn vier mannen te zien die een vuurwapen en een mes verstoppen. Deze mannen en twee anderen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schieten op de A35.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Op de kruising van de G.J. van Heekstraat en Pijlhovestraat heeft het slachtoffer aan een ongeveer 20-jarige vrouw de route naar de snelweg A35 gevraagd. De politie komt graag met deze vrouw in contact; zij is mogelijk een belangrijke getuige.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is of kent de vrouw aan wie de weg is gevraagd op de kruising van de G.J. van Heekstraat en Pijlhovestraat?

Daarnaast wil de politie graag spreken met mensen die mogelijk iets hebben gezien van het schietincident of van het groepje mannen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het schietincident nabij de A35, op de Westerval in Enschede, op zondagavond 8 juli?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar