Politie is op zoek naar twee zakkenrolsters

De politie in Amsterdam zoekt twee vrouwen die zakkenrollen. Op bewakingsbeelden van 26 augustus 2017 is te zien hoe ze te werk gaan bij een supermarkt aan de Van Limburg Stirumstraat in Amsterdam.

update

Gelukkig gaven 8 mensen reacties met namen over deze twee zakkenrolsters door. De tips lijken erop te wijzen dat de [2-luik] vrouwen ook op andere plaatsen actief zijn. Blijf opletten dus.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zakkenrollen in supermarkt

De twee dames hebben die 26 augustus hun oog laten vallen op een mevrouw van 77 die met haar rollator wat boodschappen wil doen. De linkervrouw lijkt een grijze spoeling in haar haar te hebben. Waarschijnlijk hebben ze hun slachtoffer al eerder gevolgd bij het boodschappen doen, en in een andere winkel haar pincode afgekeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rollator

Even later gebeurt het: ze sluiten hun slachtoffer in. Onder het mom van dat ze er niet zo goed bij kan, schuift de onderste zo de rollator van de vrouw weg, en op dat moment duikt de ander haar tas in.

Ook in Amstelveen actief

Nadat rechercheurs de beelden bekeken, herkenden ze een van de vrouwen. De dag ervoor was namelijk in Amstelveen een mevrouw van 83 gerold tijdens een babbeltruc. Twee vrouwen wilden geld bij haar wisselen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dezelfde vrouw

Die babbeltruc was niet gefilmd, maar wel hoe daarna haar rekening was leeggehaald. Daarop is de vrouw met de bril en het hoge knotje te zien. Het is echt dezelfde vrouw, je ziet het ook aan haar bolle ring, die ze ook een dag later in Amsterdam droeg.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar