Reeks incidenten bij Club Blu

Bij Club Blu in Rotterdam op de Pr. Alexanderlaan heeft in de periode van 15 december tot 20 december een reeks incidenten plaatsgevonden. De eigenaar van de club denkt dat het het werk is van afpersers. De politie wil graag getuigen spreken van alle incidenten.

update

Na onze uitzending tips, maar meer informatie is hard nodig.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

15 december: vondst handgranaat

Het eerste incident is de toevallige vondst van een handgranaat op vrijdagmiddag 15 december 2017 bij de containers voor de ingang. 

16 december: explosief gaat af

In de vroege ochtend van zaterdag 16 december, maar een paar uur later, ontploft er rond 02.45 uur een explosief voor de deur van de club. Op bewakingsbeelden is niet te zien wie het explosief achterlaat, maar als de beelden vertraagd worden afgespeeld is te zien dat het explosief door de lucht vliegt. Het is gegooid of afgeschoten, misschien zelfs wel vanaf de snelweg A20. Wie realiseert zich nu dat hij dat misschien heeft gezien? 

19 december: graffiti ‘oorlog’ en ‘war’ op deur

In de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 worden er dan teksten over ‘war’ en ‘oorlog’ op de deur gespoten. 

20 december: geschoten met automatisch wapen

En die teksten krijgen een akelig concrete invulling wanneer amper 24 uur later op woensdag 20 december iemand met een automatisch vuurwapen op de Club schiet. 

Club Blu moet dicht

De maat is vol voor de burgemeester, zolang de daders niet zijn opgepakt lopen er mensen gevaar en moet Blu dicht. Een financiële en mentale klap maar de Club weigert toe te geven aan de afpersers.

Signalement graffitispuiters

De drie mannen die dinsdag 19 december rond 01.30 uur naar de Prins Alexanderlaan toe rennen uit de richting van het viaduct en de Kruidenwijk zijn verantwoordelijk voor de graffiti. De man in de Adidas-outfit die de verf spuit heeft een lichte huidskleur, hij draagt een zwarte Yankeespet en ook de slanke man met de telefoon lijkt blank. Ook de derde man lijkt blank.  De man met de telefoon heeft een opvallend breed loopje als ze na een paar minuten klaar zijn. 

Signalement schutters

Uit diezelfde richting komen ook de twee mannen die op 20 december de club beschieten. Ze zijn op een scooter waar de politie ook graag informatie over krijgt. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar