Slapende bewoner ontsnapt aan 19 kogels

Op een industrieterrein in Almere werd in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober 2023 geschoten op een pand aan de Hopperzuigerstraat. Behalve bedrijven bevindt zich daar een aantal woningen. De politie vraagt uw hulp om de daders op het spoor te komen.

Dat gaat om twee personen: de schutter en een handlanger met wie hij samen op een scooter reed. In de gevel van het gebouw zijn 19 kogels ingeslagen; om ongeveer 01:05 uur afgevuurd met vermoedelijk een automatisch wapen.

Kogels in slaapkamer

Op het moment van schieten lag in het getroffen pand iemand te slapen, maar gelukkig aan de achterzijde. In een slaapkamer aan de straatkant zijn kogels terechtgekomen, dus de gevolgen hadden tragisch kunnen zijn.
Het is nog onduidelijk wie kan hebben geschoten en wat het motief ervoor zou kunnen zijn. Wel onderzoekt de politie een mogelijk verband met een beschieting twee nachten later. In de wijk Tussen de Vaarten werd een woonhuis aan de Klimtstraat beschoten.

Uw informatie of beelden

Kijkt u goed naar de beelden hierboven en luister naar het bijbehorende geluid. Naast het lawaai van het wapen, is te horen hoe de twee daders tegen elkaar praatten. Het lijkt erop dat beiden een regenpak droegen. Herkent u iets aan hun uiterlijk of dus mogelijk hun stemmen, meld dat dan alstublieft bij de politie.
Ook als u over camerabeelden uit de omgeving beschikt waarop het duo kan staan, al dan niet met scooter, hoort de politie heel graag van u. Uw beelden direct uploaden kan via het tipformulier.

Deel uw informatie

  • Wat kan de aanleiding of het motief zijn voor de beschieting?
  • Wie is de schutter, wie is zijn handlanger en waar is de scooter?
  • Wat zou een verband kunnen zijn tussen het incident aan de Hopperzuigerstraat en dat aan de Klimtstraat?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar