Slinks duo plundert rekening man (69)

De rekening van een 69-jarige man werd vrijdag 14 september geplunderd door gehaaide pinpasfraudeurs. Vermoedelijk is zijn pincode eerder afgekeken tijdens het boodschappen doen op de Laan op Zuid.

Die bewuste ochtend is het slachtoffer tussen 11.00 en 12.00 uur met de tram gereisd naar de Albert Heijn aan de Laan op Zuid. Nadat hij netjes heeft afgerekend, doet hij nog een boodschap bij de naastgelegen Gall & Gall. Vermoedelijk is in deze winkel zijn pincode tijdens het afrekenen afgekeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Boodschappentrolley

Wanneer hij heeft betaald, stopt hij zijn portemonnee weg in zijn boodschappentrolley. Op bewakingsbeelden is te zien dat er twee mannen tijdens het afrekenen dicht bij de man staan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achtervolgd naar huis

Het slachtoffer stapt na het winkelen in de tram bij halte Vuurplaat. Vanaf de winkel is hij door twee mannen achtervolgd naar zijn woning aan het Van der Hoevenplein. Zodra hij de hal van zijn appartementencomplex betreedt, duikt er ineens achter hem één van de mannen op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Babbeltruc

Door middel van een babbeltruc wordt het slachtoffer op een slinkse wijze afgeleid. Hierdoor ziet een van de twee dieven kans zijn bankpas te stelen. Eenmaal thuis komt het slachtoffer door een alerte huismeester erachter dat hij is beroofd.

Signalementen

De twee mannen zijn tussen 25 en 45 jaar oud, hebben een licht getinte huidskleur en donker haar. Beiden spraken Engels.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Een van hen is licht kalend en droeg een donkerkleurig tweedelig kostuum met een licht overhemd en donkere schoenen. Verder droeg hij een donkere bril en had hij een donkere tas bij zich.Zijn handlanger droeg een donkere, korte jas, een spijkerbroek, donkere schoenen en had een horloge om zijn linkerpols. Hij had een zonnebril weggestopt in zijn borstzakje.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar