Straatroof bij het Museumplein

Jongen van 15 met geweld bedreigd

Twee mannen dwingen een 15-jarige jongen zijn dure jas af te geven. Eén van die daders is al bekend, maar naar zijn kompaan is de politie nog op zoek.

Bankje

Op zondag 16 oktober 2016 zit het slachtoffer met wat vrienden op een bankje bij het Museumplein. Vanuit de richting van de Van Baerlestraat komen twee mannen aangelopen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meelopen

Het duo stapt op de jongen af en zegt tegen hem dat hij mee moet lopen. Ze willen hem even spreken, zeggen ze, alleen en weg van zijn vrienden. De jongen kent de mannen niet, maar voelt zich bedreigd en doet wat hem wordt opgedragen.

Jas uit

Met z’n drieën lopen ze over het voetpad langs het Van Goghmuseum naar de Museumpromenade. Daar wordt de jongen gesommeerd om zijn jas uit te trekken en af te geven. Doet hij dat niet, dan zullen ze hem in elkaar slaan.

Canada Goose

De jas, van het merk Canada Goose, heeft een paar honderd euro gekost. Gelukkig voelde de jongen de bui al hangen; zijn telefoon en andere bezittingen heeft hij tijdens het loopje al in zijn onderkleding weten weg te stoppen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gefilmd

Met de dure jas rennen de daders er vandoor. Tijdens hun vlucht zijn ze gefilmd door een bewakingscamera bij de Museumpromenade. De voorste man is inmiddels aangehouden, maar de politie vraagt uw hulp om de achterste te vinden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar