Straatroof eigenares Chinees restaurant (31) en kind (11) aan de Koelmalaan

Opsporing Verzocht Preloader

Ruim een jaar eerder was dezelfde vrouw met haar kinderen al het slachtoffer van een gewapende overval.

update

4 reacties, onder andere het extra slot van die gestolen auto is teruggevonden.

Op donderdag 24 januari 2013 om 20.15 uur wordt een eigenares (31) van een Chinees restaurant in Alkmaar op straat door twee mannen beroofd wanneer ze met haar dochter (11) vanaf haar restaurant naar haar huis aan de Koelmalaan loopt. Ze stelen de handtas van de vrouw met daarin onder andere een geldbedrag en autosleutels. Twee dagen later wordt de auto van het gezin die bij de sleutels hoort gestolen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval restaurant

Op zaterdag 1 oktober 2011 was dezelfde vrouw overvallen in haar restaurant ‘Hong Kong’ aan de Hadewijchstraat in Alkmaar. Ze werd toen met een vuurwapen bedreigd en ook daar was haar dochter bij en ook haar zoon (8). Ze waren rond 21.30 uur in het restaurant toen drie daders met vuurwapens binnenvielen die geld wilden. Toen de overvallers geluid hoorden uit de keuken, gingen ze er met de kassalade vandoor. Het is niet uitgesloten dat de beroving en de gewapende overval met elkaar te maken hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders beroving

Het waren twee mannen van ongeveer 20 jaar oud. Beiden hadden een normaal postuur. De één was blank en droeg donkere kleding en een donkere muts. Hij werd rond de 1.80m geschat. De ander was iets kleiner. Van hem is niet bekend wat zijn huidskleur is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Diefstal auto

De ochtend van 26 januari, twee dagen na de straatroof, ontdekte het echtpaar dat hun groene Peugeot 307 gestolen was vanaf de parkeerplaats op de Reinaertlaan. Ondanks het extra slot dat ze hadden aangebracht om het stuur en de bestuurdersstoel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ongeluk

Een paar uur later was de gestolen auto alweer terecht. Op zaterdag 26 januari om 10.10 uur reed de gestolen Peugeot 307 van het Chinese gezin tegen een betonnen zuil op de Lange Herenstraat in Haarlem.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inzittenden

Getuigen zagen dat er uit de gecrashte Peugeot twee licht getinte mannen van een jaar of twintig stapten. Eén van hen was slank, tussen de 1.80 en de 1.85 lang en hij had kort, donker haar. De ander had een normaal postuur, was iets kleiner, tussen de 1.70 en de 1.80 lang, hij had donkere krulletjes en hij had toen een vlassig snorretje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beloning

Voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de gewapende overval op het Chinese restaurant looft de Hoofdofficier van Justitie een beloning uit van 2.500,- (tweeduizend-vijfhonderd) euro.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdag 24 januari 2013 om 20.15 uur getuige geweest van de beroving van vrouw (31) en kind (11) aan de Koelmalaan Alkmaar, of heeft de daders daar later over horen praten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de overval op zaterdag 1 oktober 2011 rond 21.30 op dezelfde vrouw in restaurant ‘Hong Kong’ aan de Hadewijchstraat in Alkmaar?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over de daders en/of een mogelijk verband tussen beide overvallen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de ochtend van 26 januari getuige geweest van de diefstal van de groene Peugeot 307 van het Chinese gezin vanaf de parkeerplaats op de Reinaertlaan in Alkmaar?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 26 januari om 10.10 uur getuige geweest van de botsing van de Peugeot 307 tegen een betonnen zuil op de Lange Herenstraat in Haarlem?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de inzittenden zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de inzittenden, mogelijk in combinatie met de straatroof twee dagen eerder in Alkmaar waarbij de sleutels werden gestolen?

Kijk ook eens naar