Toeristen beroofd tijdens afspraak in hotel

Twee Portugese toeristen in Amsterdam zijn slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. De dader sloeg toe op donderdagavond 17 februari 2022 in hun hotelkamer aan de Weesperstraat. De man noemde zich Toni.

De vrouwen hadden deze ‘Toni’ de avond ervoor ontmoet in een café. Het klikte zo goed dat ze afspraken elkaar de volgende dag te ontmoeten in het hotel. Die ontmoeting liep heel anders dan verwacht: de man trok al snel na binnenkomst een pistool.
Hij bedreigde de vrouwen en trok één van hen hard aan haar haar toen ze probeerde te ontsnappen. De dader vluchtte vervolgens met geld en een telefoon.

Wie weet of vermoedt wie deze man kan zijn? Preloader
Wie weet of vermoedt wie deze man kan zijn?
Wie weet of vermoedt wie deze man kan zijn? Preloader

Kenmerken ‘Toni’

De man stelde zich voor als ‘Toni’. Het is niet duidelijk of dat zijn echte naam is. Hij heeft een licht getinte huidskleur en de slachtoffers spraken over een Indisch of Hindoestaans uiterlijk. Hij sprak tegen hen gebrekkig Engels en gebrekkig Spaans. Die bewuste avond had de man een zwarte rugtas bij zich met oranje details.

Werkpolo met letter A

‘Toni’ vertelde dat hij net uit zijn werk kwam. Hij droeg een opvallende, rode polo of overhemd met daarop een bedrijfslogo links op de borst. Het logo bestaat uit een donkerblauwe cirkel met de letter A erin en ernaast een aantal kleine letters. Van welk bedrijf kan dit logo zijn?

Zo moet het shirt er ongeveer uit hebben gezien Preloader
Zo moet het shirt er ongeveer uit hebben gezien
Zo moet het shirt er ongeveer uit hebben gezien Preloader

Geef uw tip door

  • Wie herkent de verdachte op de camerabeelden?
  • Bij welk bedrijf zou de rode polo kunnen horen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar