Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Trage brandstichter brengt kinderen in gevaar

In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juli 2023 werd brand gesticht bij een villa aan de Zwembadweg in Geldrop. Terwijl bij de voordeur een brandbare vloeistof werd aangestoken, lagen in de woning onder anderen twee jonge kinderen te slapen. Ook een auto die naast het huis geparkeerd stond, werd in brand gestoken.

De politie denkt dat de dader, die uitgebreid door camera’s is vastgelegd,  gewond kan zijn geraakt door een steekvlam die hij veroorzaakte. Wat opvalt aan de beelden, is dat de man vrij langzaam en niet erg handig te werk ging. Kijkt u alstublieft of u iets aan hem herkent.

Bij het huis werd ook een auto in brand gestoken Preloader
Bij het huis werd ook een auto in brand gestoken
Bij het huis werd ook een auto in brand gestoken Preloader

Toyota Aygo X

Over een mogelijk motief voor de brandstichting is de politie nog in gesprek met de bewoners. Intussen kunnen andere aanknopingspunten van groot belang zijn, zoals de verwonding die de dader mogelijk opliep en de auto waarin hij vermoedelijk reed die nacht.
Op camerabeelden uit de buurt is op verschillende tijdstippen rondom de brandstichting een kleine, donkerkleurige auto te zien. Volgens de politie is dat een Toyota Aygo X. Zegt zo’n auto u iets in combinatie met een mogelijke verdachte, geef het alstublieft door aan de politie.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over de persoon op de beelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de brandstichting?
  • Wie weet meer over de Toyota Aygo X die is gefilmd? 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar