Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Twee overvallen op fietsers door mogelijk dezelfde daders

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari 2018 overvallen drie mannen verschillende fietsers. Vlakbij het Engelermeer slaan zij eerst een jonge man tegen de grond. Een dag later beroven mogelijk dezelfde daders een getrouwd stel.

update

Onder de 6 tips zat onder meer de aanwijzing dat op de fietstas van de daders het logo zou staan van het Brabants Dagblad. Maar wie die daders zijn, is nog niet bekend.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rond 20.40 uur op 20 januari fietst een 21-jarige man over de Meerheuvelweg richting Den Bosch. Hij is deze zaterdagavond onderweg naar een feestje van collega’s. In het verlengde van het fietspad ligt een brug over de A59. Daar wordt hem de weg geblokkeerd door drie mannen die hun gezicht goed bedekt hebben.

Pistool

Het slachtoffer wordt vrijwel direct tegen de grond geslagen. Ook krijgt hij een harde klap tegen het hoofd, waaraan hij een flinke hoofdwond overhoudt.De kleinste dader houdt een pistool op de man gericht. Onder bedreiging geeft die zijn portemonnee af, inclusief pinpas en ook moet hij zijn pincode vertellen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geldautomaten

De daders proberen direct bij verschillende geldautomaten de rekening te plunderen maar zonder resultaat. Het slachtoffer heeft namelijk direct na de overval zijn bankpas laten blokkeren. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De eerste pinpoging is rond 21.17 uur bij de ING-bank aan Helftheuvelpassage in Den Bosch. Even later, rond 22.13 uur proberen de daders het nog bij de ING aan de Leeghwaterlaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen die proberen te pinnen op de Helftheuvelpassage en de Leeghwaterlaan?

De Gemeint

De volgende avond, zondag 21 januari, slaan opnieuw drie mannen toe in de buurt van het Engelermeer. Een getrouwd stel is onderweg naar de bioscoop in Den Bosch. Rond 18.55 uur fietsen zij op het fietspad de Gemeint. Vanuit dit pad kan je twee richtingen op: naar het Engelermeer of richting de wijk Kruiskamp. De man fietst voorop en ziet in de verte drie personen de weg blokkeren. Deze keer hebben de mannen hun gezichten bedekt met een ‘Scream’- masker.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Arabisch

Nu dreigen twee van de daders met een vuurwapen. De vrouw van het stel staat haar portemonnee af maar zij weigert haar pincode te geven. Haar echtgenoot speelt in op het Marokkaanse accent waarmee de overvallers spreken. In gebrekkig Arabisch stelt hij hun de vraag waarom ze dit doen. De daders reageren beduusd en roepen: “Ga weg, jullie!”

Daders

Vermoedelijk gaat het om twee maal dezelfde drie daders. Ze droegen donkere kleding en hadden hun gezichten goed bedekt. Ze worden allen tussen 20 en 22 jaar oud geschat. Alle drie de mannen hadden een smal postuur en een getinte huidskleur. Ze verschilden wel in lengte: de kleinste is circa 1.65 meter lang, de middelste is 1.70 à 1.75 en de langste is tussen 1.85 en 1.90 meter lang.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie deze gewapende overvallers zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Engelermeer

Het Engelermeer is een recreatiegebied ten noordwesten van Den Bosch. Veel fietsers maken gebruik van de fietspaden in het gebied, richting bijvoorbeeld Vlijmen of Den Bosch.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er in dat weekend van 20 en 21 januari 2018 iets opvallends gezien in de omgeving van het Engelermeer?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar