Verdachte gezocht van mishandeling op Overamstel

Een eenvoudig misverstand lijkt de aanleiding te zijn geweest voor een brute mishandeling op metrostation Overamstel in Amsterdam. Het slachtoffer maakte in de metro een foto van zijn vrouw en hun baby, maar een agressieve medepassagier dacht dat hij op de kiek werd gezet.

Nog in de metro had de man de jonge vader al boos aangesproken. Die wiste ter plekke al wat foto’s, maar de man nam er nóg geen genoegen mee. Eenmaal op het perron begon hij te schelden en werd hij al snel fysiek.

update
teaser-date

19-04-2022 18:18

In de week na de uitzending kreeg de politie meer dan twintig tips binnen. Hoewel die het onderzoek al goed verder helpen, is meer informatie nog heel welkom.

Gebeten

Bij de confrontatie liep het slachtoffer een aantal blauwe plekken op en een trap tegen het hoofd. Later in het ziekenhuis bleek dat de dader hem zelfs had gebéten.

Wie is de man op de camerabeelden? Hij heeft een donkergetinte huidskleur en een gespierd postuur. Die zaterdag 3 juli 2021 droeg hij een hagelwit t-shirt en een donkerkleurige bandana. Uw tip over hem kunt u desgewenst ook anoniem doorgeven.

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de man op de beelden kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar