Verdachte gezocht van zware mishandeling op Lijnbaan

De politie in Rotterdam is op zoek naar een man die op 1 oktober 2022 betrokken was bij de ernstige mishandeling van een 41-jarige Brabander. Bij dat incident is het slachtoffer ook gestoken; daarvoor werd afgelopen december een verdachte aangehouden.

Vaste kijkers herinneren zich deze zaak misschien. De aangehouden man viel destijds op door de grote Thuisbezorgd-tas die hij op zijn rug droeg. De verdachte die nú nog wordt gezocht, is vermoedelijk verantwoordelijk voor het blijvend oogletsel dat het slachtoffer opliep.

Twee groepen jongeren

Het voorval begon rond 19.00 uur die zaterdag toen twee groepjes jongeren elkaar passeerden. Een jongen uit de ene groep sloeg iemand uit de andere groep, waarna de vlam in de pan sloeg. Een 14-jarige jongen die toevallig langsliep, dreigde daarbij ineens doelwit van geweld te worden.
Diens vader, het 41-jarige slachtoffer, greep in en moest dat bekopen met klappen en schoppen van meerdere verdachten. De niet-geblurde man op de beelden lijkt degene te zijn die een breuk in de oogkas van de Brabander veroorzaakte. Inmiddels is duidelijk geworden dat het plaatje dat daar operatief in is gezet, voor het leven is.

Tippen kan anoniem

Het geweld speelde zich af op de Lijnbaan ter hoogte van de kruising met het Stadhuisplein en de Korte Lijnbaan. Kijkt u a.u.b. naar de camerabeelden hierboven en meld het als u een idee heeft wie de nog gezochte verdachte kan zijn.
De vermoedelijk nog jonge man droeg een tweekleurig winterjack, een zwarte broek, zwarte schoenen en een lichtkleurige muts. Anoniem over hem tippen kan door te bellen naar 0800-7000 of via een tipformulier.

Contact met de politie

Uw tip doorgeven kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar