Verdachte van grove mishandeling gefilmd

De politie vraagt om herkenning van een man die wordt verdacht van zeer ernstige mishandeling. Op zaterdagochtend 6 augustus 2022 schopte hij vermoedelijk een slachtoffer dat al bewusteloos was tegen het hoofd. Een en ander speelde zich af in Amsterdam, maar er zijn aanwijzingen dat de verdachte mogelijk uit de regio Utrecht komt.

Twee mannen en twee vrouwen hadden na het uitgaan een lift aangeboden gekregen en waren met hun beoogde chauffeur op weg naar diens auto in een parkeergarage aan de Tesselschadestraat. De verdachte, die er samen met een andere man was, zocht de confrontatie met de chauffeur.

Tesselschadestraat in Amsterdam Preloader
Tesselschadestraat in Amsterdam
Tesselschadestraat in Amsterdam Preloader

Tegen hoofd getrapt

De vrouwen vonden de situatie die ontstond zo bedreigend dat ze erbij wegliepen, maar de twee jonge mannen probeerden de ruzie te sussen. Dat kwam hen duur te staan: de dader richtte zijn agressie op hen en werd direct fysiek.
Beide slachtoffers zijn zwaar mishandeld. Terwijl één van hen buiten bewustzijn op de grond lag, werd hij nog tegen het hoofd getrapt. Hij liep daarbij een hersenschudding en een gebroken kaak op en zou weken uit de running zijn. Het andere slachtoffer liep een scheur in zijn kaak op.

Overvecht of Den Dolder

Het is de chauffeur nog gelukt om vanuit zijn rijdende auto de verdachte te filmen. Hopelijk herkent iemand hem aan de hand van die beelden of die van de bewakingscamera’s bij de betaalautomaat.
Gaandeweg het onderzoek heeft de politie aanwijzingen verkregen dat de gezochte man in de omgeving van Den Dolder kan verblijven en/of een band heeft met de Utrechtse wijk Overvecht.

Deel uw informatie

Wie is de man op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar