Vermiste Susanna Boon (51) gevonden in Zandenbos

Tragisch: de moeder van twee kinderen is met geweld om het leven gebracht.

update

17 tips de afgelopen dagen, die helpen de rechercheurs zeker verder.

Op 29 maart 2016 werd in het Zandenbos bij Nunspeet het lichaam gevonden van Susanna Boon (51) uit Amsterdam. Zij werd sinds vrijdagochtend 8 januari vermist, toen ze om 01.00 uur na een ruzie met haar partner uit hun woning aan de Van Lennepstraat vertrok.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van het achterlaten van het lichaam van Susanna Boon in het Zandenbos bij Nunspeet?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onderzoek

Na de vondst van het lichaam volgde een groot sporenonderzoek, met medewerking van het NFI. Ook werden speurhonden, een politiehelikopter en een drone ingezet. Inmiddels is vastgesteld dat het lichaam van Susanna daar al geruime tijd geleden is achtergelaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Het lichaam van Susanna is gevonden in een stukje bos dat je het snelste bereikt via de Eperweg, daar ligt ook een kleine parkeerplaats. Vandaar leidt een pad het bos in. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen in de omgeving van de bossen. Dat kunnen inwoners zijn, maar ook wandelaars, hardlopers, of mensen die daar hun hond uitlaten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na 8 januari rond het Zandenbos afwijkende dingen gezien, die wellicht een verband kunnen hebben gehad met het achterlaten van haar lichaam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opvallend

Susanna is in de vroege ochtend van vrijdag 8 januari verdwenen. De politie wil heel graag weten of in de periode niet lang daarna of recentelijk, afwijkende dingen zijn gezien rond het Zandenbos die wellicht in verband kunnen worden gebracht met het achterlaten van haar lichaam.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom ze juist in die omgeving is achtergelaten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De politie doet een beroep op mensen uit de omgeving van Susanna. Als zij een idee hebben waarom iemand haar iets aan zou willen doen, dan willen zij daar graag met hun over praten. Ook wil de politie graag weten waarom ze juist in die omgeving is achtergelaten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over het motief van haar dood?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

In april 2016 lijkt de zaak in een stroomversnelling te komen als de politie een verdachte aanhoudt. Het blijkt om de partner van Susanna te gaan. Hij zit inmiddels niet meer vast maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Tekstkar in het Zandenbos

Susanna is 90 km van haar woonplaats Amsterdam achtergelaten. Zo’n plek zegt vaak iets over de dader. De politie heeft daarom nu een tekstkar neergezet in het  Zandenbos en roept daarmee mensen op om na te denken of ze iets opvallends gezien hebben tussen 8 januari en 29 maart dit jaar, dat mogelijk verband kan houden met haar dood. Dat kunnen mensen uit de buurt zijn, maar ook wandelaars.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omgeving vindplek en link met dader

De plek waar het lichaam van Susanna is gevonden is alleen te bereiken via een ventweg: de Eperweg. Vanaf daar rij je de Slootweg op en kom je uit bij een parkeerplaats in het Zandenbos. Vanaf die parkeerplaats kun je bij een zandpaadje komen. Als je dat afloopt kom je in de buurt van de plek waar Susanna Boon is aangetroffen. Voor iemand die daar niet bekend is, is die plek nauwelijks te vinden. De politie houdt er dan ook rekening mee dat degene die daar het lichaam van Susanna verstopte, er vaker is geweest, of op z’n minst de plek kende.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laatst bekende teken van leven

De politie heeft kunnen vaststellen dat Susanna op donderdag 7 januari in de loop van de middag heeft gepind bij de Albert Heijn in de buurt, en dat is het laatst bekende teken van leven. Haar dochter heeft haar op vrijdag nog meerdere keren geprobeerd te bellen, maar heeft haar moeder niet meer gesproken. De politie wil nog altijd heel graag in contact komen met mensen die Susanna na donderdagmiddag de 7e na dat pinnen hebben gezien of gesproken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buurtbewoners

De politie heeft altijd nog geen getuigen gesproken die Susanna het huis hebben zien verlaten. Daarom worden buurtbewoners in de directe omgeving van de woning van Susanna opgeroepen mee te denken. Mogelijk denken mensen dat wat ze weten of over de zaak hebben gehoord niet belangrijk was, maar dat kan het wel zijn. Anoniem melden mag uiteraard ook.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Susanna nog gezien op donderdag 7 januari? 

Kijk ook eens naar