Vierde schietincident in woonwijk in een dag tijd

Op maandagmiddag 17 januari 2021 heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Peursumstraat in Amsterdam. Het betreft het vierde incident in slechts 24 uur tijd. De politie gaat uit van losstaande incidenten.

Het incident gebeurde omstreeks 15.00 uur. Het slachtoffer heeft kunnen vluchten en is een straat verderop - op de Papendrechtstraat - gewond aangetroffen. Naar omstandigheden maakt de man het redelijk.

Schutter spoorloos 

Voordat het slachtoffer met de ambulance werd afgevoerd, kon hij nog vertellen hoe de schutter eruit zag. De politie is op zoek naar een man met een donkere huidskleur, rond de twintig jaar oud en met een slank postuur. De schutter droeg die maandagmiddag donkere kleding.

Omgeving schietincident Preloader
Omgeving schietincident
Omgeving schietincident Preloader

Onrust in woonwijken

De levensgevaarlijke schietincidenten moeten zo snel mogelijk stoppen. De politie heeft op dinsdag 25 januari zoveel mogelijke bewoners proberen te bereiken met flyers en een tekstkar. Beschikt u over beelden in de omgeving van de Peursumstraat/ Papendrechtstraat en/ of winkelcentrum Reigersbos? Upload deze alstublieft via het tipformulier. Beschikt u over andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via één van onderstaande opties.

Help de politie

  • Wie heeft meer informatie over het schietincident?
  • Wie heeft meer informatie over de schutter?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar