Vrouw (42) overlijdt na aanrijding door vermoedelijke straatracer

Een vermoedelijke straatrace tussen twee bestuurders van witte Volkswagens Golf kostte de 42-jarige Inge Caljouw het leven. Zij werd door een van de auto’s aangereden toen ze wilde oversteken.

update
teaser-date

27-10-2020 20:25

Het team heeft ruim veertig tips ontvangen. Hierbij werden ook enkele namen genoemd: bedankt voor het meedenken! Meer informatie blijft welkom. 

Het slachtoffer gebruikte vanwege een lichamelijke beperking een rolstoel. Desondanks was Inge erg actief, mede dankzij de handbike die ze koppelde aan haar rolstoel.
Op woensdag 10 juni omstreeks 17:35 uur wilde Inge oversteken bij het kruispunt van de Burgemeester van Woelderenlaan met de Paauwenburgweg. Precies op dat moment werd zij aangereden door één van de witte Volkswagens.

Hoge snelheid

De bestuurder van die auto reed zo hard dat zelfs een remweg van 75 meter niet kon voorkomen dat hij Inge aanreed. Daarna knalde hij nog op een tegemoetkomende auto en kwam hij uiteindelijk tegen een boom tot stilstand.
Inge Caljouw werd met een traumahelikopter naar een Rotterdams ziekenhuis gebracht, waar ze vier dagen later aan haar verwondingen overleed.

Aanhouding

De 27-jarige Rotterdammer die het slachtoffer aanreed, werd direct na de aanrijding aangehouden en zit op dit moment vast. Uit een speekseltest kwam de indicatie naar voren dat de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde van THC, de werkzame stof in wiet.
De bestuurder van de andere Volkswagen Golf was na de aanrijding nergens meer te bekennen. Ook híj wordt verantwoordelijk gehouden voor de vermoedelijke straatrace en de erop volgende aanrijding.

Zelfstandig en actief

Inge Caljouw Preloader
Inge Caljouw
Inge Caljouw Preloader

De 42-jarige Inge Caljouw leed aan het syndroom van Goldenhar, een ziekte die schedel en wervelkolom vervormt. Als gevolg daarvan zat Inge in een rolstoel. Ondanks haar beperking leefde ze zelfstandig, stond ze positief in het leven en was ze een bijzonder actieve vrouw.
Inge hockeyde graag en met een zogenoemde handbike, die ze aan haar rolstoel kon koppelen, vergrootte zij haar actieradius. Ook die fatale woensdag 10 juni was ze met die handbike op pad.

Tweede bestuurder

De politie ontvangt graag informatie over de tweede bestuurder. Deze persoon wordt eveneens verantwoordelijk gehouden voor de dood van Inge Caljouw. Deze persoon reed vermoedelijk 150 kilometer per uur in een woonwijk waar maximaal 50 is toegestaan, waarmee ook andere weggebruikers in gevaar zijn gebracht.
Ook is duidelijk dat de die bestuurder geen enkele vorm van hulp verleende toen het slachtoffer zwaargewond was. Gelukkig heeft de politie vrij veel details over de auto waarin deze persoon reed.

Witte VW Golf Preloader
Witte VW Golf Preloader

Auto tweede bestuurder

  • Witte Volkswagen Golf, type 6 of 7
  • vijfdeurs model
  • bouwjaar 2008 tot 2020
  • sportief model, mogelijk GTI, GTD of GTE
  • spiegels: onderzijde zwart en boven-/voorzijde wit
  • mogelijk embleem op spatscherm zijkant.

Help de politie

  • Waar is de tweede witte Golf en wie reed erin op woensdag 10 juni 2020?
  • Wie heeft de VW Golf gezien in Vlissingen op woensdag 10 juni?
  • Wie heeft mogelijk horen spreken over de vermoedelijke straatrace met fatale afloop?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

U kunt Inge’s nabestaanden een bericht sturen via onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar