Vrouw (75) overvallen in woning Van Well Groeneveldlaan

Maandagochtend 11 december 2017 schrikt de bewoonster van een woning aan de Van Well Groeneveldlaan wakker van harde klappen en glasgerinkel. Op dat moment breken drie mannen in in haar woning.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

“Van de politie”

Nog wat suf van de slaap, neemt de 75-jarige bewoonster rond 04.30 uur een kijkje en ziet zij drie mannen in haar woonkamer. Ondanks dat beide partijen schrikken, pakt een van de overvallers de vrouw van achteren vast. “U hoeft niet bang te zijn,” zegt hij, “wij zijn van de politie.”

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets opvallends gezien in de wijk Kruiskamp in Den Bosch in de nacht van 10 op 11 december 2017?

Ondervraging

Het slachtoffer wordt vervolgens gedwongen plaats te nemen op een eetkamerstoel. In een korte tijd stelt dezelfde man veel vragen, onder andere over de bezittingen van het slachtoffer. Naar aanleiding van haar antwoorden fluit hij naar zijn handlangers. In de tussentijd zijn die andere twee mannen het huis aan het doorzoeken. Ze blijven bijna een half uur in de woning.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Postzegelverzameling

De overvallers maken onder meer een postzegelverzameling buit. Het betreft afgestempelde Nederlandse postzegels met een waarde van slechts zo’n 25 euro.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nieuwstraat

Op donderdag 4 januari worden de zegels aangeboden bij een winkel aan de Nieuwstraat in Den Bosch. De eigenaar herkent onmiddellijk de zegels en geeft hierop de politie een seintje. De aanbieder was een man met een donkere huidskleur. Het is onduidelijk of hij man bij de woningoverval aanwezig was.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de donkergetinte man was die de postzegels aanbood bij de winkel aan de Nieuwstraat op donderdag 4 januari?

Signalement overvallers

De drie mannen zijn allen ongeveer 1.80 meter lang en hebben een normaal postuur. Ze droegen handschoenen en mutsen en mogelijk ook leren jasjes. De man die de vrouw in de gaten hield en ondervroeg, sprak met een buitenlands accent, mogelijk Marokkaans of Turks.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de drie overvallers?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar