Woningoverval aan de Herman Gorterstraat

Op donderdag 14 september werd op klaarlichte dag een 56-jarige man met veel geweld overvallen in zijn huis aan de Herman Gorterstraat in Amsterdam-Zuid.

Twee mannen die zich voordeden als pakketbezorger belden bij hem aan, duwden de man naar binnen en bedreigden hem met een vuurwapen. Boven in de woning werd hij zwaar mishandeld en uiteindelijk vastgebonden in de badkamer. Na bijna een uur wist hij via stembediening op zijn telefoon zijn vrouw te alarmeren.

Signalement dader 1

Dader 1 had een Noord-Afrikaans uiterlijk, was 23 tot 25 jaar oud en ongeveer 1.80 m lang. Hij had een wat gezetter postuur, zwart haar en een rond, vol gezicht. Hij droeg die dag een donkere trainingsbroek, zwarte schoenen en petje

Signalement dader 2

Dader 2 had ook een Noord-Afrikaans uiterlijk, en was iets jonger, 20 tot 22 jaar oud en iets langer dan zijn mededader. Hij had een dun tot normaal postuur en zwart haar. Hij droeg die dag een grijze trainingsbroek, zwarte Nike Huaraches en een zwart petje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geel reflecterend hesje

Beide daders spraken Nederlands met een accent, straattaal. En allebei droegen ze een geel reflecterend hesje, vermoedelijk zodat het slachtoffer zou denken dat ze pakketbezorgers waren. De politie hoopt dat ze daardoor zijn opgevallen rond de Herman Gorterstraat in Amsterdam, op donderdagmorgen 14 september.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie deze overvallers zijn ?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

De twee daders hebben veel buit gemaakt: tientallen sieraden zoals parelkettingen, oorbellen en een flink aantal kostbare horloges. Daarnaast zijn er kleding en bankpasjes gestolen. Die buitgemaakte spullen hebben ze tijdens de overval in een zwarte rolkoffer van het merk Victorinox gestopt en daarna uit het huis van het slachtoffer meegenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Grijze Maserati Quattroporte uit 2012

Na de overval zijn de daders gevlucht in de auto van het slachtoffer. Dit was een grijze Maserati Quattroporte uit 2012 met buitenlands kenteken. De daders zijn daarmee vanuit de Herman Gorterstraat naar de Pieter Postsingel in Amsterdam-west gereden, waar de Maserati is achtergelaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zo’n Maserati met buitenlands kenteken is opvallend, de politie hoopt dat mensen zich kunnen herinneren dat de Maserati daar door die overvallers is neergezet. En als iemand weet hoe de mannen vanaf daar zijn verder gevlucht hoort de politie dat natuurlijk ook graag. Ze kunnen toen misschien zijn opgevallen door die zwarte rolkoffer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Matte donkergrijze Piaggo Vespa Sprint

Voor de overval reden de overvallers vermoedelijk op een matte donkergrijze Piaggo Vespa Sprint met voorop een windscherm. Deze hebben ze vermoedelijk geparkeerd in de buurt van de Herman Gorterstraat, de Churchilllaan of de Herman Heijermansweg. Graag wil de politie weten wie die Vespa op een van die straten heeft zien staan na 11.00 uur ‘s ochtends op 14 september. Of misschien heeft iemand gezien wie die Piaggo Vespa Sprint heeft weggehaald of weet waar deze nu is.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar