Woningoverval aan de Reggestraat

Meisje van negen jaar hoort alles terwijl ze doodsbang in bed ligt

update

Er kwamen de afgelopen dagen 8 tips en er meldde zich een nieuwe getuige.

Op donderdag 18 augustus 2016, omstreeks 22.15 uur, wordt een 33-jarige vrouw uit Enschede overvallen in haar huis aan de Reggestraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Donderdagavond 18 augustus

De vrouw woont met haar twee dochters in een rijtjeshuis aan de Reggestraat in Enschede. De vader van haar kinderen is twee jaar geleden na een slopende ziekte helaas overleden. Op donderdagavond 18 augustus ligt haar jongste van vier jaar al op bed en tegen 20.00 uur is het ook voor haar oudste van negen jaar tijd om te gaan slapen. 

Tuin

Als beide kinderen op bed liggen gaat de vrouw nog even in de tuin zitten en stuurt wat appjes. Als ze vanuit de tuin even terug de woonkamer in loopt, komt er opeens een donkergetinte man met een winterjas aan ook de woonkamer binnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

Hij richt een vuurwapen op haar en gebaart haar mee te lopen verderop in de kamer. Het wapen drukt hij tegen haar rug. Dan moet ze op haar buik liggen en bindt hij met tiewraps haar handen vast op haar rug. Wat hij dan doet is merkwaardig. Hij heeft een briefje bij zich met een boodschap. Hij wil geld, anders loopt het niet goed met haar af.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geld

Onder bedreiging van het vuurwapen loopt de vrouw naar boven om wat contant geld te pakken, dat in de slaapkamer van haar oudste dochter ligt. Op de terugweg gebaart de overvaller dat de vrouw het toilet in moet gaan. Zodra ze binnen is, doet ze deur meteen op slot en gaat de overvaller ervandoor. 

Dader

Het was die donderdagavond 18 augustus vrij warm, maar de dader droeg een donkerkleurige winterjas, dat moet op zijn gevallen. Verder is bekend dat hij een donkere huidskleur heeft en dat hij niet zo groot is. En hij droeg die avond een petje met een rode klep.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de dader kan zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over deze overval?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Communicatie via briefje

Alle communicatie van de dader ging via een briefje dat hij bij zich had. Daar had hij van tevoren goed over nagedacht, want het was al geschreven. De formulering geeft de politie duidelijk de indruk dat hij doelbewust bij deze vrouw was. Overigens heeft hij dat briefje na afloop ook weer meegenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omafiets

De dader heeft tijdens zijn vlucht waarschijnlijk gebruik gemaakt van een omafiets. Die fiets had hij tijdens de overval gestald in de brandgang naast het huis. Na de overval zag een getuige een man op de fiets uit de brandgang komen en afslaan over de Reggestraat in de richting van de Dinkelstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op donderdag 18 augustus een donkergetinte man met een winterjas en pet met rode klep zien fietsen op een omafiets in Enschede?

Oudste dochter

De oudste dochter van de vrouw heeft de overval helaas wel meegekregen. Ze hoorde vanuit bed hoe haar moeder beneden in paniek was. Toen haar moeder even later bij haar in de slaapkamer kwam om het contant geld te pakken, heeft ze gedaan alsof ze sliep, maar eigenlijk was ze doodsbang en durfde ze zich niet te bewegen. Ze was ook bang voor haar jongere zusje, die gelukkig niks van het alles heeft meegekregen. Na de overval is ze snel naar haar moeder toegegaan.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar