Woningoverval bij dappere, oudere dame

Aan de Loenermark in Amsterdam-Noord drongen twee mannen de woning van een 77-jarige vrouw binnen. Ze bedreigden haar met een puntig voorwerp en maakten contant geld en een bankpas buit.

update

Bedankt voor de 16 tips. Het team is ermee aan de slag!

Tegen 19.00 uur op dinsdag 18 december 2018 is een man gefilmd in de lift van het flatgebouw waar het slachtoffer woont. Zo'n drie kwartier later verscheen bij een geldautomaat aan de IJdoornlaan een man in beeld die met de gestolen bankpas probeerde te pinnen.

Allebei deze mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval.

 
 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?

Vleeshaak

Het slachtoffer is haar kerstkaarten aan het schrijven wanneer er rond 19.00 uur op de voordeur wordt geklopt. In de veronderstelling dat haar buurvrouw een praatje kwam maken, zet ze de deur op een kier.Direct stormen de twee vermomde overvallers naar binnen. Om haar rustig te houden, bedreigen ze de vrouw met vermoedelijk een vleeshaak. Dan gaan ze het hele appartement door, in alle kasten en laden op zoek naar geld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet hoe de daders het flatgebouw zijn binnengekomen en/of waarom ze juist bij deze mevrouw toesloegen?

Geldkistje

Het slachtoffer wil de mannen zo snel mogelijk weer naar buiten hebben en vertelt hen daarom dat zij in de slaapkamer een geldkistje bewaart. Eén dader loopt met haar mee om het te pakken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Met wat contant geld uit het kistje en een bankpas van het slachtoffer gaan de mannen ervandoor. Een grote, rode boodschappentas van Dirk van de Broek hebben ze waarschijnlijk ook nog meegenomen.

Misschien is het iemand opgevallen die avond in Amsterdam-Noord; twee geheel in donkerkleurige kleding gestoken mannen met zo'n rode Dirk-tas.

Signalementen

De twee mannen die de 77-jarige vrouw overvielen, zijn beiden lichtgetint en vermoedelijk tussen 20 en 30 jaar oud. Eén van hen droeg een rode sjaal voor het gezicht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De man die in de lift is gefilmd, droeg een bruine pet onder zijn capuchon. Op zijn zwarte handschoenen is duidelijk een wit Nike-logo te zien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aan de man die zo'n 40 minuten na de overval probeert geld op te nemen, valt zijn vrij grote neus op. Deze verdachte is blank of lichtgetint en droeg een grijze ‘SB Globe’-hoody van Nike, een donkerkleurig broek en zwarte gympen met witte zolen.

Mogelijk een derde verdachte

Gezien de tijd tussen het verlaten van de flat aan de Loenermark en de pinpoging aan de IJdoornlaan, is het mogelijk dat één van de overvallers zich had omgekleed. Maar het kan ook zijn dat het een derde betrokkene is die bij de geldautomaat is vastgelegd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvallers en/of de pinnende man gezien op dinsdagavond 18 december in de omgeving van de Loenermark en/of de IJdoornlaan?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar