Woningoverval in de Van der Takstraat

Gewapende daders vergeefs op zoek naar geld en drugs

Op het Noordereiland in Rotterdam hebben drie mannen een appartement overvallen in de Van der Takstraat. Dat gebeurde in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart 2017. Een vierde dader bestuurde de vluchtauto.

Huissleutel

Terwijl de bewoner van een appartement aan de Van der Takstraat een avond in het café doorbrengt, komt zijn vriendin rond 22.00 uur thuis. Zij heeft de huissleutel van haar vriend geleend en blijft daarom op om op hem te wachten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hij komt om ongeveer 0.20 thuis. Hij ziet drie mannen staan, niet ver van de voordeur van het flatgebouw, maar slaat daar geen acht op en belt aan. Op het moment dat de deur opengaat, slaat het drietal toe: ze dwingen de man de trap op naar zijn appartement op de eerste etage, waar zijn vriendin de deur al open heeft gezet.

Papiaments

De drie mannen hebben alle drie een bivakmuts op en twee van hen hebben een vuurwapen. Ze spreken uitsluitend Papiaments, een taal die de beide slachtoffers ook kennen. De bewoner en zijn vriendin moeten op de grond gaan liggen en hen wordt het zicht ontnomen; de man krijgt een jas over zijn hoofd en de vrouw een deken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bedreigingen

Terwijl één overvaller het stel onder schot houdt, gaan de andere twee door de hele woning naarstig op zoek naar geld en, zo zeggen ze, naar drugs. Ondanks herhaalde dreigementen, blijven de slachtoffers volhouden dat ze niets in huis hebben. Gelukkig voor hen lijken de daders dat te geloven, want die gaan er vrij plotseling vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kia Picanto

De drie mannen zijn aangekomen en gevlucht in een zwarte Kia Picanto, die bestuurd werd door een vierde dader. Het gaat om een nieuw model Picanto uit 2017 die door bewakingscamera’s al ruim voor de overval is gefilmd. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zo weet de politie dat de mannen een half uur op de loer hebben gelegen, waarschijnlijk wachtend tot de bewoner thuis kwam. Al met al heeft de Kia daar van 23.55 tot 0.50 uur op verschillende plekken in de Van der Takstraat gestaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u de Kia Picanto gezien op donderdagavond 9 maart of in de vroege ochtend van 10 maart? Weet u wie de bestuurder is of waar de auto sindsdien is gebleven?

Antillianen

Doordat de drie daders die in het appartement waren Papiaments spraken, gaat de politie ervan uit dat zij een Antilliaanse achtergrond hebben. Van de bestuurder van de Kia Picanto is niets bekend.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee wie de overvallers kunnen zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft andere nuttige informatie over de overval? Heeft u er wellicht over horen spreken?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar