Woningoverval in de Vleutenstraat in 2013

Er is een nieuwe informatie binnengekomen over een woningoverval uit 2013 op een 95-jarige moeder en haar 67-jarige dochter. Dat gebeurde in de nacht van 3 op 4 mei 2013 in de Vleutenstraat in Amsterdam-Zuidoost. 

update

Er zijn 7 tips binnengekomen, maar de zaak kan nog alle hulp gebruiken. Vermoedt u iets dan hoort de politie dat nog heel graag…

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Moeder en dochter

Moeder (95) en dochter (67) woonden destijds al 34 jaar samen in de Vleutenstraat in stadsdeel Zuid-Oost. Eens in de week kwam er iemand van de thuishulp om hen te helpen met het huishouden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dochter wordt wakker

In de vroege ochtend van 4 mei wordt de dochter wakker van geluiden die ze niet kan plaatsen. Het is dan vier uur. Tot haar schrik ziet ze in de slaapkamer van haar moeder een overvaller op bed zitten die de mond van haar moeder dicht houdt en ook een vinger tegen zijn lippen houdt om, aan te geven dat zij ook stil moet zijn. Hij dwingt ook de dochter op bed te gaan zitten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geld en sieraden

De overvallers willen geld en sieraden. Als de man dreigt dat er mensen buiten staan met wapens die hen kwaad willen doen, geeft de dochter geld uit haar portemonnee in de hoop dat ze weggaan. De dochter wordt gedwongen om aan te wijzen waar haar sieraden liggen. Ook bevelen de overvallers hen hun bril af te zetten, zodat ze vrijwel niks meer kunnen zien. Ze grissen sieraden van de nek en rukken ringen van de vingers van de dochter en moeder. Daar houden ze gekneusde vingers aan over. De overvallers vertrekken uiteindelijk om 05.00 uur ’s ochtends nadat ze de woning nog hebben doorzocht. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalementen

Het gaat om twee mannen. Ze zijn rond de 30-35 jaar. De een is 1 meter 80; de ander 1 meter 70. Ze spraken Nederlands tegen de slachtoffers, maar onderling spraken ze een onbekende taal.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nieuwe informatie

De politie heeft recent nieuwe informatie binnengekregen, die een nieuw licht op de zaak werpt. Daarom is het onderzoek heropend. Heel opvallend is overigens dat een van de daders tijdens de overval zei dat ze getipt waren. Overigens is dat misschien wel per ongeluk gegaan. Misschien heeft diegene die heeft laten vallen dat de vrouwen daar alleen woonden en wel wat sieraden hadden zich helemaal niet gerealiseerd dat dit het gevolg zou zijn. De politie weet uit ervaring met andere zaken dat zoiets enorm op het geweten van iemand kan drukken. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevonden kleding

Speurhonden hebben een geurspoor opgepakt en daarmee heeft de politie een mogelijke vluchtroute kunnen vaststellen. Op die route vonden werd kleding gevonden. Hierop is uiteraard forensisch onderzoek verricht. Maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid. 

Moeder is anderhalf jaar na de overval overleden

De moeder is een anderhalf jaar na de overval overleden. Het is heel erg te hopen dat de nieuwe informatie die is binnengekomen tot een doorbraak in deze zaak gaat leiden. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar