Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Woningoverval met zware mishandeling aan de Weerribben

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 5.000

Dankzij alerte buren ontsnapt het slachtoffer ternauwernood aan de dood.

In de avond van 1e Paasdag, zondag 31 maart, wordt een alleenstaande vrouw (66) slachtoffer van een uiterst gewelddadige woningoverval. Een man, die zomaar bij haar lijkt aan te bellen, vraagt binnen eerst rustig om geld. De vrouw voelt zich door zijn aanwezigheid en het mes dat hij bij zich heeft bedreigd en geeft hem al haar boodschappengeld. Daarna vraagt ze of hij wil vertrekken. De twee hebben een kort gesprek en dan slaat de man als een blad aan de boom om. Hij gooit de vrouw op de bank, slaat haar hard in haar gezicht en probeert haar dan te wurgen. Dat lukt bijna, totdat buren zich ermee bemoeien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige oproep

Er zijn bewakingsbeelden van een half uur voor de overval uit de straat waar de vrouw woont, vlakbij station Venserpolder. Iets na 21.00 uur die avond is een man te zien. Mogelijk is dit een belangrijke getuige. De politie hoopt dat hij zichzelf herkent of door anderen herkend wordt of door meer mensen is gezien die avond van 1e Paasdag voor of na 21.30 uur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondag 31 maart, de avond van 1e Paasdag, getuige geweest van de woningoverval op een alleenstaande vrouw (66) aan de Weerribben in Diemen-Zuid?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en/of het signalement of met het feit dat hij gokverslaafd is de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader na de woningoverval zien vluchten, in de buurt of ergens anders gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuige oproep of weet wie de man is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De vrouw is heel wat aangedaan en heeft behoorlijk wat fysiek geweld moeten verduren. De vrouw heeft een week lang in het ziekenhuis gelegen. De dader heeft excessief geweld gebruikt en haar hard geslagen. Hierdoor heeft ze meerdere breuken in haar gezicht opgelopen. Daarnaast heeft hij haar ook nog eens proberen te wurgen. De vrouw kreeg geen lucht meer en weet zeker, dat als haar buren niet zo adequaat hadden gereageerd, ze het niet had overleefd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

Het was een getinte man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is vrij lang, zo’n 1.90 m, heeft een slank postuur, donker kortgeschoren haar, waar doorheen je zijn huid kon zien en bakkenbaarden dat ‘in plukjes’ zat. Hij droeg waarschijnlijk een zwarte gewatteerde jas. Verder had hij een verzorgd uiterlijk en was hij netjes gekleed.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gedrag

De plotselinge gedragsverandering is ook een belangrijke aanwijzing over de dader. Eerst was hij rustig, ook al had hij een mes, hij dreigde daar niet mee en schreeuwde ook niet. Plotseling ging hij door het lint. Dit kan mensen uit zijn omgeving iets zeggen, dat ze ook soms verrast worden doordat hij opeens ontploft. Wellicht is hij wel vaker met de politie in aanraking geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke vluchtroute

De dader kan, behalve in de Weerribben in Diemen-Zuid waar het slachtoffer woont, nog ergens anders zijn gezien. Dat kan eigenlijk overal zijn. Diemen-Zuid ligt tussen Amsterdam-Zuidoost en Duivendrecht in. Het slachtoffer woont niet ver van metrostation de Venserpolder en de gelijknamige wijk in Amsterdam-Zuidoost. Er wordt rekening mee gehouden dat hij de buurt is ingegaan en misschien zelfs daar vandaan komt of de nabije omgeving daarvan. Het kan zijn opgevallen dat hijzelf of zijn kleding enigszins bebloed waren.

Kijk ook eens naar