Zoekactie wapens in het water bij de Hoekenesgracht

De politie heeft iets gevonden wat mogelijk verband houdt met een liquidatie…

update

1 tip. Het sporenonderzoek is nog niet afgerond, zodra daar meer duidelijk over is, hoort u dat uiteraard.

Maandag 22 en dinsdag 23 juni 2015 gingen duikers van de marine op zoek naar wapens in het water bij de Hoekenesgracht in Amsterdam-West. Er werd daar gedoken omdat er wapens in het water zouden liggen die zouden zijn gebruikt bij een liquidatie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vondst

Er is een onderdeel van een vuurwapen gevonden. Dat is een belangrijke vondst, want dat valt wellicht te linken aan een liquidatie. Volgens informatie zou dat een vrij recente liquidatie zijn van 5 a 6 maanden geleden, of mogelijk zou het gebruikt zijn bij de beschieting van een man op de Antwerpenbaan in augustus 2013.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sporen

Zelfs op wapens die lange tijd geleden zijn weggegooid in het water kun je nog bruikbare sporen vinden. De vondst ligt nu bij de afdeling Forensische Opsporing, en daar wordt nu gekeken aan welke zaak of verdachten het wellicht gekoppeld kan worden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dumpen

De politie wil in contact komen met mensen die iets hebben gezien bij het water van de Hoekenesgracht dat ze nu in verband brengen met het dumpen van dat wapenonderdeel. En mocht er in of rond het criminele circuit over gesproken zijn, dan wil de politie dat ook graag weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets gezien bij het water van de Hoekenesgracht in Amsterdam-West dat in verband gebracht kan worden met het dumpen van het wapenonderdeel?

Kijk ook eens naar