Zware mishandeling man (22) ter hoogte van de Damkade

Zonder enige aanleiding wordt een jongen zo hard geslagen en geschopt dat hij er hersenletsel aan overhoudt.

update

2 tips waarin een naam werd genoemd.

Twee vrienden (22 en 26) in Zaandam brengen op Koninginnedag 2013 twee meisjes naar hun fietsen. Daarna besluiten ze terug te gaan naar de feestende binnenstad. Tijdens die wandeling rond 22.45 uur slaan en schoppen drie onbekende mannen, ter hoogte van de Damkade, de vrienden. De jongste raakt ernstig gewond aan zijn hoofd en verliest tijdelijk zijn bewustzijn. Het gebeurt zonder enige aanleiding.

Slachtoffer

In het ziekenhuis werd het slachtoffer uitgebreid onderzocht en uit een hersenscan bleek dat hij een zware hersenkneuzing had. Hij heeft een paar dagen moeten blijven en herstelt nog steeds van de zware klappen tegen zijn hoofd. Hij houdt er op lange termijn in ieder geval een litteken aan over en verder heeft hij tot op de dag van vandaag zijn reukvermogen nog niet terug.

Dader 1

Dit was de man die steeds voorop liep en die het slachtoffer neersloeg en ook een harde schop uitdeelde tegen het hoofd van het bewusteloze slachtoffer. Op de beelden lijkt het alsof hij inhammen heeft of zelfs al voor een deel kaal is. Hij draagt donkere kleding waaronder een vest met twee witte vlakken. Hij oogt minder lang dan de twee met wie hij samen was. Hij heeft waarschijnlijk een oranje zonnebril gedragen.

Dader 2

Dit is een lange man met kort haar. Hij draagt een zwart vest of een zwarte trui met witte capuchontouwtjes en ook een donkerkleurige broek. Ook hij heeft net als dader 1 waarschijnlijk een oranje zonnebril gedragen.

Dader 3

De derde man heeft weinig haar op zijn hoofd. Op de bewakingsbeelden is te zien dat hij of heel kort haar had of kaal was met alleen bovenop zijn hoofd een beetje haar.

Vlucht

Ze zijn weggerend over de Beatrixbrug richting de Peperstraat, weg van de festiviteiten in de binnenstad.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op 30 april 2013 rond 22.45 uur getuige geweest van de zware mishandeling van een man (22) ter hoogte van de Damkade in Zaandam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders al eerder op de avond in Zaandam gezien?

Kijk ook eens naar