Grof geweld gebruikt bij woningoverval

  • Eindhoven

Een stel in Eindhoven werd op 30 april 2024 in hun woning overvallen door drie daders. Dat ging met veel geweld en bedreigingen gepaard. De politie heeft al twee verdachten kunnen identificeren, maar is nog op zoek naar hun wat oudere handlanger. Kijkt u naar zijn beelden en meld het alstublieft als u een idee heeft wie de man kan zijn.

De overvallers die rond 22.00 uur het appartement aan de Lichtstraat binnendrongen, hadden een pistool bij zich. Daarmee werd één van de slachtoffers hard op het hoofd geslagen. Alle drie de daders schopten en sloegen deze bewoner bij de voordeur. Toen zijn partner probeerde hem te helpen, werd er op hem geschoten.

242277 Eindhvn Pd3
Appartementengebouw aan de Lichtstraat

‘Balletjespistool’

De slachtoffers hebben gevreesd dat hun laatste uur had geslagen, maar kunnen wat hen is overkomen gelukkig nog navertellen. Wel is met name één van hen ernstig gewond geraakt. Hij lag bewusteloos in een plas bloed toen de overvallers op de vlucht sloegen.

Het pistool waarmee is geschoten bleek geen echt vuurwapen, maar een luchtdrukpistool dat balletjes schiet in plaats van kogels. Daarnaast had één van de daders die sloeg een boksbeugel om. Het drietal ging er pas vandoor toen het slachtoffer dat nog bij bewustzijn was, de gang op wist te rennen en hard om hulp riep.

Gezochte verdachte

Twee tamelijk jonge verdachten zijn al herkend. De derde man die bij de gewelddadige overval betrokken was, ziet u op de foto’s hierboven. Hij is vrij fors gebouwd, wordt tussen 50 en 55 jaar oud geschat en leek enigszins moeilijk te lopen.

De gezochte man had die avond een tweekleurig capuchonvest aan; de onderste helft zwart en het bovenste deel grijs. Verder waren zijn broek en schoenen zwart, net als zijn gewatteerde jack. Die avond van dinsdag 30 april had deze verdachte een grijs stoppelbaardje.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Lichtstraat in Eindhoven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.