Anonieme briefschrijver gezocht in verband met steekincident

In de omgeving van het Johanna Westerdijkplein werden op zaterdag 5 mei 2018 drie mensen neergestoken. Over de 31-jarige verdachte die direct werd gearresteerd, ontving de politie twee maanden eerder een anoniem briefje.

update

Er zijn de afgelopen week vijf tips binnengekomen, bedankt hiervoor!

“Terroristische daad”

Begin maart 2018 ontving de politie een anoniem briefje over de 31-jarige man. Daarin stond, in het Engels, dat deze verdachte van plan zou zijn een terroristische daad te plegen. De politie heeft destijds onderzoek gedaan naar de verdachte, maar de anonieme melding alleen was onvoldoende aanleiding om hem aan te houden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Amsterdam en Rotterdam

Het onderzoeksteam wil graag alsnog in contact komen met de schrijver of schrijfster van het briefje. De envelop waarin het werd bezorgd, is met de hand beschreven en is in zowel Amsterdam als Rotterdam afgestempeld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de schrijver of schrijfster is van het anonieme briefje?

Vertrouwelijk contact

Schreef u het briefje, weet u wie dit deed of heeft u andere informatie over deze zaak, neemt u s.v.p. contact op. U kunt vertrouwelijk met de politie spreken, zonder dat uw naam in het dossier terechtkomt, door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 – 34 58 999.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Willekeurig gekozen

Bij het steekincident op 5 mei raakten de drie slachtoffers ernstig gewond. Zij waren waarschijnlijk volkomen willekeurig gekozen. Mede door de inzet van een traumahelikopter hebben zij allen de poging tot moord overleefd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Psychiatrisch patiënt

Agenten moesten de verdachte na het steekincident in zijn been schieten om hem te kunnen arresteren. Het gaat om een 31-jarige man uit Den Haag. Hij staat bekend als psychiatrisch patiënt en zit sinds zijn arrestatie vast.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar