Babbeltruc en pinnen met gestolen bankpas van vrouw (79)

Opsporing Verzocht Preloader

Dankzij babbeltrucs lukt het oplichters om bij vooral bejaarde slachtoffers binnen te komen en ze vervolgens te bestelen van hun waardevolle spullen.

update

3 tips zijn doorgebeld met een naam. De rechercheurs zijn hoopvol over de zaak, dus dat klinkt goed.

Bij het huis van een vrouw (79) aan de Diamantweg in Amersfoort wordt op zondagavond 25 juni 2012 aangebeld. Er staat een vrouw voor de deur die zegt voor omroep Max te werken. Ze komt de speciale dieetwensen opnemen omdat omroep Max aan haar en haar buurtgenoten graag kerstpakketten zou willen uitdelen. Heel sympathiek en attent natuurlijk en dus laat de bewoonster de vrouw binnen voor een kort gesprekje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Oplichting

Wat de bewoonster niet merkt, is dat er nog iemand anders mee naar binnen glipt. De volgende ochtend gaat de telefoon. Een man geeft aan van de bank te zijn en voor haar nieuwe bankpassen te hebben. Maar om ze te kunnen activeren heeft hij wel even de pincodes nodig. De vrouw geeft ze maar krijgt er al vrij snel een vervelend gevoel over. Ze belt haar bank maar dan is het al te laat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinnen

Kort na het telefoontje van de zogenaamde bankmedewerker pint een mogelijk Turkse vrouw met de bankpassen van de vrouw uit Amersfoort in het Twentse Glanerbrug, vlak bij Enschede en de Duitse grens. Zij is waarschijnlijk ook de vrouw die zei van Max te zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de vrouw die met de gestolen bankpassen pint?

Kijk ook eens naar