Baby te vondeling gelegd in de Larensestraat

In de nacht van maandag op dinsdag 8 september, rond 00.30 uur, heeft een onbekende een pasgeboren meisje achtergelaten.

update

Zo’n 50 mensen namen contact op, de meeste mensen over de ondertekening van het briefje. Die dachten daar een naam in te ontdekken. Ook is er vlak voor het kindje is achtergelaten een donkergetinte man met een kinderwagen gezien. Uiteraard wil de politie graag in contact met diegene, of met mensen wie deze man ook hebben gezien.

Bij een woning in de Larensestraat in de Haagse wijk Rustenburg is het pasgeboren meisje gevonden. Het meisje verkeert in goede gezondheid en is voor controle naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht. Ze is overgedragen aan Jeugdbescherming. Bij de baby is een briefje gevonden, maar dit briefje heeft niet tot de identiteit van haar moeder geleid. Het is ook mogelijk dat de baby door iemand anders is achtergelaten of dat iemand bij de bevalling heeft geholpen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft mogelijk gezien dat de baby werd achtergelaten in de Larensestraat in Den Haag?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleding baby

Het kindje is gelukkig goed verzorgd achtergelaten, met:-    een speentje-    een wit jasje baby club maat 62-    een mutsje tegen de kou-    een rompertje-    daarover een gestreept broekje-    en daarover weer een broekje van Arctic Trail

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent mogelijk de kleding die het meisje droeg, of heeft wellicht andere informatie die van belang kan zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brief

Er is een brief achtergelaten bij het meisje. Die is ondertekend, maar het woord is nauwelijks leesbaar. Dat kan de naam van de moeder zijn, of een naam die ze verzonnen heeft, maar wellicht herkent iemand die of legt iemand de link door het handschrift.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de ondertekening van de achtergelaten brief?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietser

Uit onderzoek blijkt dat kort voor het kindje werd gevonden een fietser, waarschijnlijk een vrouw, een rondje heeft gefietst door de Larensestraat. Zij is mogelijk een belangrijke getuige en de politie wil graag met haar in contact komen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie woont in of nabij de Larensestraat in Den Haag en heeft een bewakingscamera?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bestelbus

In de week voorafgaand aan de vondst en drie dagen voor de vondst, is er in de buurt van de bewuste woning aan de Larensestraat een man in een grijze bestelauto (type Opel Combo / VW Caddy) gezien. Als mensen daar meer over kunnen vertellen of als de bestuurder zichzelf in deze omschrijving herkent, hoort de politie dat graag.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kinderwagen

Ook is er vlak voor het kindje is achtergelaten een donkergetinte man met een kinderwagen gezien. Uiteraard wil de politie graag in contact met diegene, of met mensen wie deze man ook hebben gezien.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de ouders van het meisje?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuigenoproepen?

Kijk ook eens naar