Beroving eigenaren restaurant ‘Etenswaard’

Man wordt met een mes bijna in zijn oog gestoken

update

Over deze gewelddadige straatrovers gaf u 4 tips door, mèt bruikbare informatie voor de rechercheurs.

De politie zoekt twee gewelddadige straatrovers. Ze beroofden een echtpaar dat net klaar was met werken in hun restaurant Etenswaard in de Hoogstraat in Valkenswaard. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wereldkeuken

Restaurant Etenswaard is een restaurant met vooral Aziatische specialiteiten dat met hard werken is opgebouwd door een van oorsprong Chinees echtpaar. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

28 oktober 2016

Op vrijdagavond 28 oktober staat het echtpaar zoals altijd zelf in de zaak, samen met 9 koks. Het personeel gaat altijd voor hen naar huis, het echtpaar sluit omstreeks 23.30 uur zelf af. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Route

Eenmaal buiten lopen ze richting de Karel Mollenstraat Zuid, steken over het parkje in tussen twee woonflats door, komen bij de Hoogstraat weer uit, steken de straat weer over en lopen dan het Willem II plein in. Het is bijna 23.50 uur als blijkt dat de twee daar in een steegje worden opgewacht door twee mannen achter een muurtje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beroving

De twee gemaskerde mannen storten zich op het echtpaar. De ene overvaller zwaait met een mes meteen vlak voor de ogen van de man. Hij wordt gestoken, valt op de grond, en gooit in paniek zijn tasje met daarin de omzet weg. Zodra de daders dat zien, grijpen ze de tas van de grond en zetten het op een lopen. Ze rennen richting de Valkenierstraat. 

Wie zijn de daders?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn?

Steekwond

De man is vlak onder zijn oog gestoken met een mes. Hij is meteen na de beroving gehecht in het ziekenhuis en daar vertelden de doktoren dat als die mespunt maar een fractie hoger terecht was gekomen de man waarschijnlijk blind in zijn rechteroog was geweest.

Taser

Ook de vrouw is gewond geraakt. Toen ze haar man te hulp wilde schieten, heeft de andere overvaller een taser tegen haar hand gezet. Daardoor raak je even helemaal de controle over je lichaam kwijt en is ze met haar achterhoofd keihard tegen de muur geklapt.

Waar was u vrijdag 28 oktober?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is vrijdagavond 28 oktober grofweg tussen 23.00 en 24.00 uur misschien  iets bijzonders opgevallen in de buurt van het Willem II plein?

Daders

De daders hadden tijdens de beroving maskers op, maar die hebben ze toen ze wegrenden afgezet. Daardoor is er door verschillende mensen gezien dat het om nog vrij jonge straatrovers ging, beiden worden ze ergens tussen 15 en 25 jaar geschat. De jongeman die met het mes stak zou wat breder gebouwd zijn, droeg een donkerblauwe jas en was ongeveer 1.75 a 1.80 lang. De man met de taser was iets kleiner.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handlanger

Mensen die naar buiten keken toen ze het hulpgeroep van de slachtoffers hoorden zagen dat de twee straatrovers vanaf de steeg zijn weggerend en de Valkeniersstraat zijn overgestoken. Daar stond een personenauto klaar, die meteen wegreed toen de twee instapten. Daar moet dus een handlanger achter het stuur hebben gezeten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de handlanger is? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

De omzet was een behoorlijk bedrag. Zeker bij zulke vrij jonge daders kan dat zijn opgevallen sinds 28 oktober. Verder zat die omzet in een Louis Vuitton-tas. Het is een kostbare tas, dus misschien hebben ze hem wel zelf gehouden of cadeau gegeven aan iemand. De politie hoopt dat mensen uit de omgeving van deze straatrovers zich realiseren wat ze hebben aangericht: dat echtpaar werkt keihard voor hun geld, en ze hebben een behoorlijke tik gekregen door wat er gebeurd is, zeker doordat er meteen zoveel geweld gebruikt is.

Getuigenoproep

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien vluchten? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar