Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Beschietingen op twee woonhuizen

In Breda zijn begin 2018 twee beschietingen op woonhuizen geweest. Die beschietingen houden mogelijk verband met de dode persoon die in een woning is aangetroffen en twee verdachten die tijdens hun vlucht van een flat zijn gevallen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woonhuis in de Ahornstraat

Op zaterdagochtend 6 januari 2018 om 02.27 uur wordt in de Ahornstraat in Breda met een automatisch wapen een woonhuis beschoten, vanuit een langsrijdende auto. De bewoonster zit op dat moment met een kennis beneden op de bank, haar  twee kinderen liggen boven te slapen. Er worden tientallen kogels afgevuurd. Gelukkig raakt niemand gewond. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woonhuis aan het Hagehof

Vlak erna wordt er vermoedelijk vanuit dezelfde auto ook het vuur geopend op een woonhuis aan het Hagehof. Ook hier zitten mensen beneden: de bewoonster met haar kleindochter. Ook hier vallen wonder boven wonder geen gewonden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er in de nacht van vrijdag 5 op 6 januari 2018 die grijze BMW zien rijden in Breda, of heeft gezien wie er in zaten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Autobrand aan de Ambachtenlaan

De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, want al drie minuten later wordt aan de Ambachtenlaan gemeld dat er een auto in brand staat. Het is een grijze BMW 320D, zeer vermoedelijk de auto van de daders, die zelf dan al onvindbaar zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de auto werd geparkeerd en in brand gestoken aan de Ambachtenlaan en / of heeft gezien hoe de daders van daaruit verder gevlucht zijn. Zijn zij het park ingevlucht of in een andere klaarstaande of langsrijdende auto gestapt? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

BMW

De politie denkt dat de BMW na het schieten in de Ahornstraat om iets voor 02.30 uur, via de Tuinzigtlaan en de Ettensebaan is doorgereden naar het Hagehof voor de tweede beschieting. Die was om 02.30 uur. Van daaruit zijn de daders dan vermoedelijk doorgereden naar de Ambachtenlaan en is de auto in brand gestoken. Inmiddels weet de politie dat het om een gestolen BMW gaat met het valse kenteken: 86-TP-PS. De politie is benieuwd of die BMW 320D al eerder is gezien, misschien stond die ergens geparkeerd tot hij nodig was. Verder hoopt de politie dat gezien is hoe de daders na het in brand steken van de auto aan de Ambachtenlaan zijn verder gevlucht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

9 januari: politie-achtervolging

Drie dagen later, op dinsdag 9 januari, krijgt een politie-achtervolging een dramatische ontknoping. Nadat agenten in de wijk Hoge Vucht een auto verdacht zien rijden en willen controleren, gaan de inzittenden ervandoor. De twee mannen vluchten een flat aan de Roeselaerestraat in. Omdat er een tas met vuurwapens in hun auto ligt, wordt een arrestatieteam ingeschakeld. Terwijl die aan de voorkant een appartement invalt, proberen de twee mannen via de achterkant te vluchten. Ze vallen daarbij van drie hoog uit de flat naar beneden en raken beiden zwaargewond. Bij onderzoek van de flat aan de Roeselaerestraat volgt een lugubere ontdekking: binnen ligt een dode. Het is een 25-jarige man.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verband

Bij de eerste beschoten woning gaat het om familie van een van de verdachten die drie dagen later na die achtervolging van de flat viel. Bij het tweede beschoten pand gaat het om familie van die vermoorde man. Er lijkt hier sprake van een conflict in het criminele circuit. De twee mannen die aan de Roeselaerestraat zijn gevallen, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het zijn mannen van 26 en 27, ze zijn aangehouden omdat de politie onderzoekt wat hun betrokkenheid bij de dode man in de flat is. De burgemeester heeft de beschoten woningen voor drie maanden gesloten. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de link tussen de beschietingen en de dode man in de flat aan de Roeselaerestraat?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar