Dief neemt zes kunstwerken mee uit galerie

Het heeft er alle schijn van dat een kunstdief die in Eindhoven toesloeg, de sleutel had van de achterdeur van de gedupeerde galerie. ’s Avonds op 22 maart 2022 parkeerde hij er een bestelbus om tamelijk rustig zes schilderijen in te laden. Totale schade: zo’n 50.000 euro.

De dief en het voertuig zijn op beeld vastgelegd rond 20.40 uur die dinsdagavond. Bínnen waren op dat moment geen camera’s aanwezig, omdat de galerie slechts tijdelijk op die locatie zat. Dat zou mogelijk op voorkennis bij de dader kunnen wijzen.

Deel uw informatie

De bestelbus, een Mercedes, was voorzien van vervalste kentekenplaten met de combinatie 65-LGB-2. Zegt dat u iets, mogelijk in combinatie met een of meer verdachten, neem alstublieft contact op.
Van de zes kunstwerken die werden buitgemaakt, was er één van de hand van Kees Bol. De andere vijf, hieronder op de foto’s, zijn gemaakt door de Eindhovense kunstenaar Cornelis Le Mair. Weet u waar (een aantal van) de schilderijen kunnen zijn, meld het alstublieft bij de politie.

Genderstraatje

De bestolen kunstgalerie bevindt zich in winkelcentrum Heuvel, zij het nu in een ander deel dan ten tijde van de diefstal. De achterdeur waarvan de dader gebruik maakte, ligt aan het Genderstraatje. Zag u daar iets bijzonders die avond van 22 maart, geef het door.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de persoon op de beelden en/of over de Mercedes-bus met vervalste kentekenplaten?
  • Wie weet of vermoedt waar de buitgemaakte kunstwerken kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar