Diefstal bij juwelier Shivani aan de Haagdijk

Twee vrouwen zaaien verwarring bij het echtpaar dat in Breda een juwelierszaak runt. Ze gaan er vandoor met kostbare sieraden en laten de eigenaars achter met plastic kralenkettingen. Wisseltruc levert buit op van duizenden euro’s.

update

7 tips, met 3 zijn de rechercheurs nog bezig. Heeft u een winkel: pas op voor deze dames.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sieraden

Op donderdag 30 juni 2016 lopen twee jonge vrouwen binnen bij juwelier Shivani aan de Haagdijk in Breda. Een blondine en een brunette. Eén van hen gaat trouwen, zo is hun verhaal en daarom willen ze graag wat sieraden bekijken. 

Overzicht

Twintig minuten lang laten ze van alles aanrukken, het ene sieraad na het andere wordt bekeken en van commentaar voorzien. Het wordt voor de juweliers steeds lastiger om het overzicht te bewaren. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handtas

Terwijl haar vriendin de man van het echtpaar aan de praat houdt, weet de blonde vrouw misbruik te maken van de chaos. Zogenaamd behulpzaam begint ze zélf de sieraden van haar keuze in te pakken. In plaats daarvan, weet ze de koopwaar in haar handtas te laten verdwijnen. 

Even pinnen

Wat de blondine daadwerkelijk inpakt, zijn de plastic kralenkettingen die ze zelf heeft meegebracht. Onder het mom dat ze even wat geld gaan pinnen, gaan de vrouwen samen naar buiten. Het pakketje zullen ze zo dadelijk komen ophalen en afrekenen.

Schade

Wanneer het duo wel erg lang wegblijft, komt het juweliersechtpaar tot de ontdekking dat ze opgelicht zijn. Hun sieraden zijn weg en ze hebben er plastic kettingen voor in de plaats gekregen. De schade bedraagt zo’n 5.500 euro.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De vrouwen spraken een mengeling van Frans, Engels en Duits en zagen er volgens de slachtoffers Oost-Europees uit. Ze zijn begin twintig en de blondine is redelijk goed te herkennen op de bewakingsbeelden. Haar donkerharige handlanger wordt omschreven als klein: zij is niet langer dan 1 meter 55.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de vrouwen of hun werkwijze?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar