Dood Orlando Boldewijn (17)

Op maandag 26 februari 2018 wordt, in het water van de Blauwe Loper in Den Haag, het levenloze lichaam gevonden van de 17-jarige scholier Orlando Boldewijn.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Orlando Boldewijn

Orlando Boldewijn woonde met zijn moeder, broertje en zusje in Rotterdam-Noord en was een ambitieuze, optimistische scholier van bijna twee meter lang. Hij zat in het laatste jaar van de tweetalige Havo en deed aan schooltheater.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Date in Den Haag

Via datingsites en –apps maakt Orlando regelmatig afspraakjes. Ook op zondagavond 18 februari heeft hij een date. Die heeft hij in Den Haag, waar hij die avond met de Randstadrail en de tram naartoe gaat. De man met wie hij die afspraak had, zou hem na de date rond 23.00 uur hebben afgezet in de Haagse wijk Ypenburg. 

Afgezet vlak naast het Böttgerwater

Uiteraard heeft de politie met die man gesproken. Die vertelt dat hij Orlando die avond heeft afgezet bij de basisschool vlak naast de Blauwe Loper. Vanaf daar zou Orlando met het openbaar vervoer terugreizen naar Rotterdam. Maar daar is hij nooit aangekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Orlando een week vermist

Orlando’s moeder maakte zich uiteraard veel zorgen en deed de volgende dag meteen aangifte van de vermissing van haar zoon. Wat dan volgt is een week waarin familie en vrienden schipperen tussen hoop en vrees. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Anonieme tip

Na een week ontvangt de politie een anonieme tip. Die lijkt zo concreet dat op maandag 26 februari een grote zoekactie wordt gestart in de Blauwe Loper in Den Haag. Duikers gaan op zoek naar een spoor van Orlando. En in de loop van de avond gebeurt waar iedereen in zijn omgeving al bang voor was. Bij een eilandje, zo’n 25 meter van de dichtstbijzijnde oever wordt het lichaam van Orlando gevonden. Maar hoe hij daar is terechtgekomen is tot op dit moment niet duidelijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nog veel onduidelijk

De politie denkt dat daar bij de Blauwe Loper die avond of de uren na hij is afgezet iets met Orlando gebeurd moet zijn dat hem fataal is geworden. Wat dat precies is, wordt nog steeds uitvoerig onderzocht. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleding Orlando op 18 februari

Voor nu wil de politie weten wie Orlando nog gezien heeft na zondagavond 18 februari. Op  beelden van die avond is te zien wat hij toen droeg. Orlando was best een opvallende verschijning door zijn lengte. Hij droeg die avond een zwarte broek, zwarte schoenen met witte zolen en een halflange zwarte regenjas. In die outfit zou hij gezien kunnen zijn ergens in de wijk Ypenburg in Den Haag of specifiek bij de Blauwe Loper. Hij kan toen dus ook in het gezelschap van iemand zijn geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: vissers

De Blauwe Loper is een populaire plek voor vissers, ook in de winter. De politie weet inmiddels van getuigen dat er sowieso een stel vissers die zondagavond aan de rand van het water heeft gezeten, schuin tegenover de plek waar Orlando is gevonden. De politie wil die mensen heel graag spreken, ook als ze denken dat ze niks bijzonders hebben gezien. En ook met andere mensen die die zondagavond bij dat water zijn geweest of in die week erna en denken iets bijzonders gezien of gehoord te hebben, komen we heel graag in contact.

Opnieuw getuigenoproep: Poolse vissers

Na onze uitzending van 6 maart 2018 hebben zich 25 tipgevers gemeld met ook echt goede informatie. Mensen die denken dat ze Orlando nog hebben gezien die zondagavond, en een paar van die opgeroepen vissers. Daardoor is ook duidelijk dat een aantal van die vissers dat daar die avond van zondag 18 februari was nog niet is getraceerd. Dankzij de tips weet de politie dat dat waarschijnlijk mannen uit Polen zijn geweest. De politie hoopt dat zij contact met hen wil opnemen, want zij kunnen belangrijke getuigen zijn. En als andere mensen meer weten over die Poolse vissers of hoe we met ze in contact kunnen komen horen we dat ook graag. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar