Dood Peter van der Linde (60) in de Lunetstraat

Het lijkt op een geplande afrekening

update

Twee verdachten zijn aangehouden: op 16 maart 2017 een 43-jarige man uit Sprundel, en op 17 mei een 41-jarige man die al ingesloten zat in de Penitentiaire Inrichting in Grave.

Afgelopen vrijdag 6 januari 2017 werd Peter van der Linde (60) doodgeschoten in de Lunetstraat in Breda.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Café het Hoekske

Peter is die avond te gast op een verjaardagsfeest in café het Hoekske  op het Dijkplein in Breda. Rond 23.20 uur loopt hij even naar buiten. Als hij net in de Lunetstraat is wordt hij onder vuur wordt genomen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schietincident

Inderhaast opgeroepen agenten beginnen de reanimatie, die daarna wordt overgenomen door hulpdiensten. Toch overlijdt van der Linde.

Motief

Peter van der Linde handelde onder andere in auto’s. Hij was iemand met contacten in het criminele milieu. De politie onderzoekt nog wat er die avond in het café is gebeurd, maar vooralsnog denkt ze dat hij vrijdag bewust buiten is opgewacht. Het lijkt dus op een geplande afrekening.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom en door wie Peter van der Linde is doodgeschoten?

Vlucht in donkere stationwagen

Getuigen geven al snel door dat de man die van der Linde neerschoot als passagier in een donkere stationwagen is gestapt, die wegvlucht in de richting van de Meidoornstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

BMW in brand in Essen

Kort na de liquidatie staat in Essen, België aan de Horendonk een gestolen BMW in brand. Het is waarschijnlijk de auto waarin de schutter vluchtte. De BMW met kenteken 1-ZTD-15 is gestolen op donderdag 29 december rond 22.45 uur vanaf de Valkenierslaan in Breda. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Audi RS5 Quattro in brand in Bavel

En diezelfde nacht wordt nòg een autobrand ontdekt. Nu in Bavel aan de Gilzeweg. Daar brandt een gestolen, grijze Audi RS5 Quattro uit. Mogelijk heeft ook die auto met de dood van Peter van der Linde te maken. De grijze Audi is in de nacht van 21 op 22 juni aan de Meemortel in Budel gestolen. Daar zat toen nog geen kenteken op omdat de auto net geïmporteerd was. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets van de diefstal van de Audi of BMW of waar die voertuigen in de tussentijd zijn gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: cafébezoekers

De politie heeft nog lang niet met iedereen gesproken die die avond in café het Hoekske is geweest. Veel mensen zijn ook voor hun veiligheid snel weggegaan toen ze zagen dat er iemand dood was geschoten. Maar met al die bezoekers willen ze graag nog spreken. Ze willen puur weten hoe die avond daar was, of van der Linde daar misschien een probleem met iemand had, of wellicht liet merken dat er iets rond hem speelde.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was die avond in café het Hoekske en heeft nog niet met de politie gesproken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: Lunet- en Meidoornstraat

Daarnaast is de politie benieuwd of iemand in de omgeving van de Lunet- en Meidoornstraat of het Dijkplein al eerder die avond bv. personen of voertuigen zijn opgevallen. Zeker mensen die iets van het schieten rond 23.20 uur hebben gezien of gehoord. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was die avond in de omgeving van de Lunet- en Meidoornstraat en heeft mogelijk iets gezien dat verband kan houden met dit schietincident  en heeft nog niet met de politie gesproken? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar