Enorme schade door ramkraak, daders uitgebreid gefilmd

Twee mannen pleegden in mei 2021 met veel kabaal een ramkraak bij een Haagse juwelier. De auto die ze daarbij gebruikten, was anderhalve dag eerder al klaargezet. Hoewel de voorbereiding op orde leek, hebben de daders tijdens hun vlucht een mogelijk kapitale fout gemaakt.

De ramkraak vond plaats rond 03.50 uur in de nacht van 11 op 12 mei 2021. Ondanks dat zowel een geluids- als een zogenoemd mistalarm afgingen, lukte het de daders om voor zo’n 50.000 euro aan sieraden en horloges buit te maken.

update
teaser-date

25-01-2022 21:47

Sinds de uitzending zijn er twaalf tips binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

Mitsubishi Outlander

Bij de juwelierszaak aan de Dierenselaan verschenen die nacht twee mannen in beeld. Terwijl de één in een geparkeerde auto stapte, zette de ander een vuilcontainer tegen het rolluik van de winkel.
Met de auto, een Mitsubishi Outlander, ramden ze tweemaal de container tegen de pui. Eén van de daders kon vervolgens naar binnen en wist daar een buit bij elkaar te graaien. De andere man stak buiten beeld de Mitsubishi in brand.

Spullen gedumpt

De scooter waarop het tweetal ervandoor ging, is teruggevonden op zo’n twee kilometer van de juwelierszaak. Daar op de Lau Mazirellaan werden ook twee zwarte handschoenen aangetroffen en het jack dat één van de daders tijdens de ramkraak aanhad.
Die vondst heeft goede sporen opgeleverd, waaronder een DNA-spoor op de achtergebleven spullen. Dit DNA-spoor leverde geen match op in de databank maar kan op een later moment mogelijk de betrokkenheid van een verdachte bevestigen.

Aangetroffen jack en scooter Preloader
Aangetroffen jack en scooter
Aangetroffen jack en scooter Preloader

Wie kan de achtergelaten spullen in verband brengen met mogelijk betrokkenen? Het gaat om het Emporio Armani-jack dat op de camerabeelden te zien is – met nummer 7 op de rug – en om een groene scooter: een Piaggio Skipper.

Klaarzetten auto gefilmd

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie de verdachten kunnen zijn. Behalve de ramkraak is ook het parkeren van de gebruikte auto gefilmd.
De Mitsubishi Outlander werd al op 10 mei rond 19.10 uur pal voor de juwelierszaak geparkeerd. Het parkeervak werd tot dat moment bezet gehouden door een oranje Nissan Micra – wat vermoedelijk óók bij het plan hoorde. Tip dus ook als u zo’n Micra kunt linken aan mogelijke verdachten.

Dierenselaan in Den Haag, 12 mei 2021 Preloader
Dierenselaan in Den Haag, 12 mei 2021
Dierenselaan in Den Haag, 12 mei 2021 Preloader

Help de politie

  • Wie herkent één of meer van de verdachten op de bewakingsbeelden en/of heeft informatie die tot hun identiteit kan leiden?
  • De Mitsubishi Outlander werd in de nacht van 25 op 26 maart 2021 gestolen vanaf de Alkemadelaan in Monster. Wie weet iets over die diefstal en/of weet wie tot 10 mei 2021 over de auto hebben kunnen beschikken?
  • Wie heeft informatie over de oranje Nissan Micra en/of weet wie daar in de aanloop naar 10 mei 2021 in hebben gereden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar