Getuigenoproep omtrent dodelijk steekincident Erasmusweg

De 40-jarige Karim el Kadi werd op zondag 26 februari 2023 rond 18.15 uur zwaargewond aangetroffen in het portiek bij zijn woning aan de Erasmusweg in Den Haag. Hij bleek te zijn neergestoken. El Kadi overleed later die avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie komt heel graag in contact met iedereen die rond 18.15 uur die zondagavond op de Erasmusweg is geweest, tussen het Erasmusplein en de Troelstrakade. Ook als u denkt dat u niets belangrijks heeft gezien, wil de politie u graag spreken om het verhaal compleet te kunnen krijgen. Reed u daar met een dashcam of beschikt u over camerabeelden uit de omgeving, meld dat alstublieft of upload direct via het tipformulier.

Overleden slachtoffer Karim el Kadi (40) Preloader
Overleden slachtoffer Karim el Kadi (40)
Overleden slachtoffer Karim el Kadi (40) Preloader

Toedracht onduidelijk

De aanleiding voor het steekincident is nog onbekend, net als hoeveel personen erbij betrokken zijn geweest. Het is mogelijk dat het om een persoonlijk tegen El Kadi gerichte aanval ging, maar de politie houdt vooralsnog alle opties open.
Kende u het slachtoffer, weet u waarmee hij zich bezighield en/of met wie hij zoal omging? Geef het alstublieft door aan de politie. Dat kan ook bij Meld Misdaad Anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Specifieke getuigen

De politie wil nog graag spreken met de twee fietsers op de afbeelding hieronder. Deze personen worden nergens van verdacht en zijn daarom onherkenbaar gemaakt. Wel zouden zij iets gezien kunnen hebben dat in het onderzoek van groot belang kan zijn. Neem alstublieft direct contact op als u zichzelf of een ander herkent.
Daarnaast zou er rond dezelfde tijd een pakketbezorger over de Erasmusweg hebben gelopen. Zegt dat u iets, laat het weten. Ook die persoon zou een belangrijke getuige kunnen zijn.

Wie weet wie deze fietsers kunnen zijn? Preloader
Wie weet wie deze fietsers kunnen zijn?
Wie weet wie deze fietsers kunnen zijn? Preloader

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over het motief of de aanleiding voor het steekincident?
  • Wie heeft informatie over de dader(s)?
  • Wie beschikt over beelden uit de directe omgeving van de Erasmusweg van zondag 26 februari rond 18.15 uur?
  • Wie herkent (een van) de vermoedelijk belangrijke getuigen aan de hand van de afbeeldingen of weet wie de lopende pakketbezorger kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar