Gewapende man overvalt bewaker van hotel

Het slachtoffer moet onder bedreiging de kluis openen

Aan de Stationsstraat in Amersfoort wordt in de nacht van 9 op 10 april 2017 een vestiging van de hotelketen NH overvallen. De nachtwaker daar staat plotseling oog in oog met een gewapende man die hem dwingt de kluis te openen.

Monitor

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 april loopt de beveiligingsbeambte zijn ronde door het hotel, waarna hij weer plaatsneemt in een kantoor achter de receptie. Daar houdt hij op een monitor de beelden van de vele beveiligingscamera’s in de gaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vuurwapen

Kort na 02.00 uur staat er ineens een onbekende man bij hem. Die draagt een pet met er overheen de capuchon van zijn donkerblauwe vest. De man richt een vuurwapen op de beveiliger en zegt “Come with me”. Al snel is duidelijk dat het de overvaller is te doen om de kluis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De beveiliger opent onder dwang de kluis, waaruit de buit in de plastic tas verdwijnt die de dader bij zich heeft. Die tas is er een van supermarkt Plus. Dan rond 02.20 uur moet de beveiliger nog zijn mobiele telefoon en zijn sleutelbos afgeven, waarna de overvaller er vandoor gaat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april 2017 de man met capuchon gezien in de buurt van het NH-hotel? Mogelijk viel zijn gedrag u op of de plastic tas van Plus die hij bij zich droeg?

Verschanst

Hoe de dader het hotel is binnengekomen, is onduidelijk. Op de opnamen van de bewakingscamera’s is daarvan niets te zien. Het is mogelijk dat de man zich al eerder in het hotel heeft verschanst of dat hij is binnengekomen via een zijdeur. In dat laatste geval is niet bekend hoe, aangezien er geen braaksporen zijn aangetroffen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Over het vertrek van de overvaller is wel het een en ander duidelijk. Nadat hij via een nooduitgang het pand verliet, is hij waarschijnlijk richting het spoor gelopen. Zo’n 50 meter in die richting is de sleutelbos teruggevonden die hij de beveiliger afhandig had gemaakt.

Signalement

De dader wordt omschreven als een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij droeg een donkerblauwe hoody en had onder de capuchon een pet op. Tegen de beveiliger sprak hij gebrekkig Engels met een vermoedelijk Oost-Europees accent.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de overval en/of (her)kent de dader?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar