Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Gewapende overval op woning aan de Hoge Steenweg

Daders houden het geknielde slachtoffer minutenlang onder schot

update

Ondanks 7 reacties van kijkers zijn de 3 daders nog niet gearresteerd, wel lijkt dankzij u nu duidelijk dat ze in een Mercedes C63 AMG rijden. Dank voor die info!

In de ochtend van dinsdag 10 november 2015 omstreeks 04.30 uur breken drie overvallers in bij een woning aan de Hoge Steenweg in Breda.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kamerbewoning

De woning aan de Hoge Steenweg bestaat uit meerdere studio’s en wordt bewoond door vier huurders. Die liggen die vroege ochtend allemaal te slapen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Containers

Rond 03.30 uur zien we op camerabeelden de overvallers naar het huis toelopen. Na een minuut of tien afwachten of de kust veilig is zoeken ze het hogerop: twee van hen krijgen een voetje en komen zo op het garagedak.

Eerste poging

Minutenlang probeert een van hen het bovenraam open te wrikken. Hij heeft op een gegeven moment iets open, maar toch geven ze het even later op.

Inbraak

Ongeveer een uur later, rond 04.30 uur zijn ze terug, en klimmen twee van hen naar binnen met een grote tas. Waarschijnlijk om de voordeur open te maken. Waarna ze weer vertrekken, en met een auto terugkomen. Nu kunnen ze zo naar binnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbraak

Eenmaal binnen gaan ze de kamers stuk voor stuk af en bedreigen de bewoners, tòt ze op deze man stuiten, die een camera in zijn studio heeft hangen. Hij moet knielen bij zijn bank en het wapen wordt recht op zijn hoofd gezet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onder schot

Minutenlang wordt hij zo onder schot gehouden terwijl de daders in wisselende samenstelling op zoek gaan naar wat geld. Dat vinden ze, net als een kleine hoeveelheid wiet. Ze hebben daarvoor letterlijk alles omgekeerd, zelfs de kussens van de bank worden gecontroleerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Daarna vluchtten de drie vanaf de Hoge Steenweg, vermoedelijk in een lichtkleurige Mercedes met zonnedak, waarschijnlijk uit de C-klasse.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op dinsdagochtend tussen 03.30 en 04.30 uur mogelijk iets gezien van de inbraak of heeft de daders zien rondlopen? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent een lichtkleurige Mercedes C-klasse in combinatie met de daders op de bewakingsbeelden? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar