Gewelddadige beroving bejaarde man op begraafplaats

Een 87-jarige man wordt tijdens zijn bezoek aan de begraafplaats van de Sint Petruskerk in Eindhoven mishandeld en beroofd.

update

Er lijkt bij nader inzien dat er waarschijnlijk twee daders verantwoordelijk zijn voor de beroving. Van de tweede dader is niets bekend, maar mogelijk is hij samen met de rennende man in de omgeving van de begraafplaats gezien. Ook is de politie op zoek naar een persoon die na de uitzending anoniem interessante informatie doorbelde. Het onderzoeksteam wil graag nogmaals met deze persoon spreken, maar dan via het telefoonnummer van het Team Nationale Criminele Inlichtingen (079-345 8 999).

Hij bezoekt daar dagelijks het graf van zijn 6 jaar geleden overleden echtgenote. Zo ook zondag 16 maart, rond 09.00 uur. Maar die dag wordt hij overvallen door een man die hem van achteren aanvalt. Het slachtoffer wordt tegen de grond geduwd, aan zijn haren getrokken en met zijn gezicht tegen de betonnen tegels geslagen. De dader gaat er vandoor met zijn portemonnee met daarin 120 euro. De portemonnee wordt later, leeg, teruggevonden. De dader vlucht via de Kloosterdreef de Robbenstraat in, gooit daar de portemonnee weg en verdwijnt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ligging kerkhof

De karakteristieke Sint Petruskerk ligt aan de Kloosterdreef in de Eindhovense wijk Woensel. Op het terrein van de kerk is ook een begraafplaats. De laatste rustplaats van vele Eindhovenaren, een plek van rust en respect.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Er zijn bewakingsbeelden gemaakt in de omgeving van de Sint Petruskerk waarop het slachtoffer vlak voor de beroving te zien is als hij op weg is naar het graf van zijn vrouw. En dan, niet helemaal goed te zien, de dader, die vlak achter hem aan loopt. Enkele minuten later zien we ineens de dader weer als hij seconden daarvoor de oude man heeft aangevallen en beroofd. Volgens getuigen was het een blanke of licht getinte man van ongeveer 25 jaar oud en zo’n 1.85 meter lang, het lijkt dat hij iets trekt met zijn rechterbeen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Van de tweede dader is niets bekend, maar mogelijk is hij samen met de rennende man in de omgeving van de begraafplaats gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Nadat de dader het slachtoffer had neergeslagen en beroofd rende hij vanaf het kerkhof langs de kerk, stak de Kloosterdreef over en rende de Robbenstraat in.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Portemonnee

In de Robbenstraat gooide de dader de portemonnee van het slachtoffer over een heg, nadat hij het geld eruit had gehaald.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Anoniem

Na de vorige uitzending belde een persoon anoniem en gaf toen interessante informatie door. Het onderzoeksteam wil graag nogmaals met deze persoon spreken. Neemt u alstublieft nog een keer contact op, maar dan via het telefoonnummer van het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-345 8 999. Zij gaan strikt vertrouwelijk met uw informatie om.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader op de getoonde bewakingsbeelden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader zondag 16 maart, rond 09.00 uur, zien vluchten en kan vertellen welke kant hij is opgegaan?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in het algemeen informatie heeft over deze laffe beroving?

Kijk ook eens naar