Grote onrust door serie incidenten gericht tegen één familie

In Breda leidt een serie incidenten die zijn gericht tegen één familie tot grote onrust. De politie heeft inmiddels enkele verdachten opgepakt voor een schietincident en een afpersingspoging, maar de bedreigingen aan het adres van de familie gaan nog steeds door. Vermoedelijk gaat het om een crimineel conflict.

Het meest recente incident was in de nacht van 29 op 30 mei 2021. Die nacht werd een granaat achtergelaten bij Budgetbanden aan de Kleine Krogt – een bedrijf dat eigendom is van de familie.

Twee incidenten in één nacht 

Een week eerder, op woensdag 23 mei, werd bij een bakkerij van de familie – Boulangerie Paris aan de Baliëndijk – op het rolluik een granaat aangetroffen. Diezelfde nacht werd ook melding gemaakt van brand bij Budgetbanden. Gelukkig bleek die laatste melding loos alarm. Beide bedrijven zijn inmiddels op last van de burgemeester gesloten.

Dader(s) op fiets

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De bedreigen in mei zijn uitgevoerd door iemand op een fiets. Het is onduidelijk of het beide keren om dezelfde dader gaat. Weet of vermoedt u wie dit is of zijn? Geef het alstublieft door. Dit kan ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen (TNI).
Verdachte op 29 mei op de Kleine Krogt Preloader
Verdachte op 29 mei op de Kleine Krogt
Verdachte op 29 mei op de Kleine Krogt Preloader

Eerdere incidenten:

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. 18 oktober 2020: één van de familieleden wordt beschoten voor zijn woning aan de Bruno Renardstraat in Breda. Gelukkig wordt hij niet geraakt.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. 19 op 20 oktober 2020: handgranaat achtergelaten bij Boulangerie Paris aan de Baliëndijk.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. 22 januari 2021: geschoten op het pand van Budgetbanden aan de Kleine Krogt. Ook wordt er een kneedbom gevonden bij het hekwerk.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. 25 februari 2021: drie mannen proberen een lid van de getroffen familie af te persen bij diens woning in Oudenbosch.

Meldingen 112

Ook de 112-melding over de brand bij Budgetbanden vindt de politie opvallend. Het vermoeden bestaat dat die is gedaan zijn door iemand die meer weet over de bedreigingen. Herkent u de stem van één of meer van de bellers in de fragmenten hieronder, geef het alstublieft door via de Opsporingstiplijn of vertrouwelijk via het TNI.

Deel uw informatie

Weet of vermoedt u iets dat de politie kan helpen? Geef het door op een van de volgend manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar