Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Inbreker komt weg met fortuin aan sieraden

Een inbreker richtte voor zo’n 80.000 euro aan schade aan bij een juwelierszaak in het centrum van Amersfoort. Terwijl direct na een alarmmelding de eigenaar en de politie onderweg waren, wist de dader helaas net op tijd weg te komen. Wel staat op beeld hoe hij in de winkel tekeerging.

In de nacht van 24 op 25 april 2023 kwam de inbreker het pand aan de Langestraat via de achterkant binnen. Hij leek doelgericht op de gouden sieraden af te gaan; voor de zilveren had hij geen oog. De man sloeg de bewuste vitrines kapot en vertrok binnen twee minuten met een enorme buit.

De totale schade bedroeg zo’n 80.000 euro Preloader
De totale schade bedroeg zo’n 80.000 euro
De totale schade bedroeg zo’n 80.000 euro Preloader

Vertel wat u weet

Hoewel in de juwelierszaak maar één persoon is gefilmd, is niet uitgesloten dat de dader een handlanger kan hebben gehad. Denkt u daar iets over te weten, neem alstublieft contact op met de politie. Mogelijk heeft zo’n tweede persoon buiten staan wachten, al dan niet met een voertuig.

Herkent u iets aan de inbreker op de beelden, meld dat dan alstublieft; dat mag ook anoniem. En ook als u vermoedt waar de gestolen sieraden nu kunnen zijn, hoort de politie heel graag van u. Mogelijk is (een deel van) de buit ergens te koop aangeboden.

Enorme schade

De eigenaar van de winkel aan de Langestraat is twee dagen bezig geweest met puinruimen. Het herstellen van de braakschade kostte circa 20.000 euro, wat bovenop de waarde van zo’n 60.000 kwam van de meegenomen gouden sieraden. Die zijn van onder andere de merken Blush, Ti Sento en Kasius.

Deel uw informatie

  • Wie is de inbreker op de camerabeelden? De politie houdt er rekening mee dat deze persoon vaker inbraken pleegt.
  • Waar zijn de gestolen, gouden sieraden gebleven? Mogelijk is sinds 25 april geprobeerd die te verkopen.
  • Wie heeft informatie over een mogelijke handlanger en/of een door de dader(s) gebruikt voertuig?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar