Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Jonge mannen beroven mensen die dachten MacBook te kopen

Twee straatroven op één avond: het gebeurde op donderdag 6 mei 2021 in Eindhoven. Nadat de slachtoffers dachten een MacBook te kopen via Marktplaats, werden zij door twee jonge mannen op straat overvallen.

update
teaser-date

13-07-2021 21:13

Ondanks vijf reacties, is er nog geen gouden tip binnengekomen. Weet u meer over deze zaak? Geef het alstublieft door.

Het eerste incident speelde zich die avond af aan het Avocadohof in Eindhoven. Een 45-jarige man dacht daar rond 21.15 uur bij een woning te hebben afgesproken met de MacBook-verkoper, maar keek daarentegen in de ogen van een verbaasde, oudere bewoonster.

Avocadohof in Eindhoven Preloader
Avocadohof in Eindhoven
Avocadohof in Eindhoven Preloader

Bedreigd met wapen

Toen hij vervolgens terug naar zijn auto liep, werd hij aangesproken door een jonge man. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet en probeerde de jongen af te wimpelen. Daarop werd hij door een andere man bedreigd met een wapen. In een reflex duwde het slachtoffer dit wapen weg. Hij wist daardoor gelukkig te ontkomen, mét het geld voor de MacBook.

Van Kanstraat

Zo’n drie kwartier later werden twee andere mensen beroofd op de Van Kanstraat in Eindhoven. Het stel kwam die avond uit Den Haag, ook in de verwachting een MacBook te kopen via Marktplaats. Op verzoek van de ‘verkoper’ hadden ze het geld voor de laptop contant bij zich.
Het ging echter al mis terwijl het stel nog in de auto zat te bellen. Wederom twee jonge mannen bedreigden de slachtoffers. Eén van hen zette een pistool tegen het hoofd van de vrouw, de ander drukte een mes tegen de buik van de man. Ze werden gedwongen hun contante geld af te geven.

Van Kanstraat in Eindhoven Preloader
Van Kanstraat in Eindhoven
Van Kanstraat in Eindhoven Preloader

Jonge daders 

Beide daders oogden jong; mogelijk nog geen twintig jaar oud. Hoewel het niet zeker is dat dezelfde daders verantwoordelijk zijn voor beide incidenten, sluit de politie dit niet uit. Mogelijk maakt het tweetal vaker slachtoffers.

Soortgelijke Gucci-pet Preloader
Soortgelijke Gucci-pet
Soortgelijke Gucci-pet Preloader

Jongeman met fileermes

Eén van de jongens was gewapend met een soort fileermes. Hij leek tussen 16 en 20 jaar oud, is lichtgetint, zo’n 1.70 meter lang en heeft bruine ogen.
Die donderdagavond had hij een vlassig snorretje en droeg hij zwarte kleding en een beige/bruin Gucci-petje.

Jongeman met pistool

Zijn handlanger was tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij heeft een lichte tot lichtgetinte huidskleur, bruine ogen, een slank of iel postuur en is zo’n 1.75 à 1.80 meter lang. Deze jongen had die avond kort, zwart haar en droeg een grijs vest en een donkere spijkerbroek.

Help de politie

Heeft u die avond van 6 mei iets opvallends gezien in de buurt van het Avocadohof of de Van Kanstraat? Geef het alstublieft door. Ook als u vermoedt wie de daders zijn, neem dan alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar