Liquidatie Farid (39) aan de Sylvain Poonsstraat

Beloning €20.000

Op maandag 17 april 2017 wordt de 39-jarige Farid uit Houten doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat in Den Haag. Van een van de mogelijke daders is een compositietekening.

update

De politie heeft op 31 oktober 2017 een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden in de penitentiaire inrichting in Dordrecht. De man wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van Farid.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Farid

De 39-jarige Farid woonde in Houten en is vader van drie kinderen. Volgens zijn omgeving is Farid een sociale en vriendelijke man. Op papier runt hij een autoverhuurbedrijf, maar volgens de politie is hij in werkelijkheid bezig met illegale activiteiten. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer te vertellen over het leven van Farid?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Parkeerterrein aan de Sylvain Poonsstraat

Op maandag 17 april 2017 pikt Farid een vriend op in Utrecht en samen rijden ze naar Den Haag. Rond 22.40 uur zetten ze – na een stop bij het Total tankstation aan de A12 - koers richting Den Haag, waar ze nog een afspraak hebben. Tegen 23.00 uur arriveert Farid in de auto op de parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat. Dat parkeerterrein wordt voornamelijk gebruikt door gasten van sportschool Basic Fit. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer te vertellen over de afspraak die Farid en zijn vriend in Den Haag hadden? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Liquidatie

Ook omstreeks 23.00 uur draait een grijze Peugeot 308 het parkeerterrein op en zet de auto van Farid en zijn vriend klem. Waarop de bijrijder uit de auto springt en met een automatisch wapen het vuur opent. Farid heeft geen schijn van kans. Hij wordt van dichtbij meerdere keren getroffen en overlijdt ter plekke. Hij wordt slechts 39 jaar oud.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vriend van Farid

De vriend van Farid, met wie hij op pad was, is door de politie gesproken. Hij heeft verteld dat hij al eerder door Farid was afgezet in Den Haag. De politie heeft vastgesteld dat Farid en hij die maandag 17 april wel in Den Haag zijn geweest maar er wordt aan getwijfeld of hij de vriend er toen ook al heeft afgezet. De politie sluit niet uit dat de vriend kort voor het schieten op de parkeerplaats zelf uit de auto is gestapt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de vriend van Farid in Den Haag is afgezet?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

Het was de avond van de liquidatie redelijk druk op de parkeerplaats. Getuigen hebben de daders daarom goed kunnen zien en dus heeft de politie een compositietekening kunnen maken. De politie vermoedt overigens dat het hier om de bestuurder gaat. Het gaat om een man van Antilliaanse komaf, van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een kaal en groot en breed hoofd.  De schutter is ook gezien. Hij is mogelijk ook van Antilliaanse komaf, wordt tussen de 25 en 30 jaar oud geschat en heeft een iets ovaal gezicht. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij was die dag gekleed in een licht grijs vest, heeft zeer kort geschoren zwart haar en droeg tijdens het schieten een petje. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer te vertellen over de schutter en de bestuurder van de grijze Peugeot 308? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de compositietekening?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute en in brand gestoken vluchtauto

Na het schieten vluchten de daders in de grijze Peugeot 308 richting de vlakbij gelegen snelweg A4. Op donderdag 20 april wordt de auto om 02.40 uur door de politie brandend terug gevonden aan de van Kinschotstraat in Delft.

Delft

Opvallend genoeg zit er maar liefst twee dagen tussen de liquidatie en het terug vinden van de in brand gestoken Peugeot. Mogelijk heeft de auto dus langer in Delft gestaan en heeft iemand in de tussentijd iets opvallends gezien. Doordat die Peugeot door de daders in Delft wordt achtergelaten, vermoedt de politie dat ook een andere autobrand in de buurt met de moord te maken heeft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de grijze Peugeot 308 gezien voor of na de liquidatie? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwarte Renault Clio

Want een dag voor de Peugeot wordt teruggevonden, op 19 april, staat er midden in de nacht, rond 03.45 uur,  een zwarte Renault Clio in brand, ook in Delft, aan de Laan van Lekkerkerk. Mogelijk heeft iemand dat in de nacht van dinsdag op woensdag ook gezien. Mogelijk heeft deze Renault Clio wel als vluchtauto voor de daders gefunctioneerd en is de auto daarna neergezet op de Laan van Lekkerkerk in Delft. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte Renault Clio gezien tussen 12 en 19 april?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen auto’s

Zowel de grijze Peugeot 308 als de zwarte Renault Clio zijn op 12 april gestolen. De grijze Peugeot werd in de nacht van 12 op 13 april gestolen vanaf de Mozartstraat in Nieuwerkerk aan de IJssel. De Renault Clio is diezelfde nacht gestolen in Voorburg vanaf het adres Appelgaarde. Er zit dus een periode van 5 dagen tussen het stelen van de auto’s en de liquidatie. Misschien zijn de auto’s in die tussentijd wel ergens gestald en heeft iemand dat gezien. Ook is de auto van de schutters zowel voor als na het schieten nog in Zoetermeer en Rotterdam gezien. 

Beloning

De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar